За последното денонощие са разкрити две допълнителни COVID-19 легла в

...
За последното денонощие са разкрити две допълнителни COVID-19 легла в
Коментари Харесай

Осигуряват допълнителни педиатрични COVID легла в Хасково

За последното денонощие са разкрити две спомагателни COVID-19 кревати в детското поделение на МБАЛ-Хасково, като има подготвеност да се разшири обсегът при нужда. Това заяви след изключително съвещание на Областния спешен щаб в Хасково шефът на най-голямата болница в региона доктор Георги Гелов, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30045
При потенциал до момента 10 кревати, приетите в болница са 11 и са в приблизително тежко общо положение. Напливът е сериозен, а нашето поделение е единственото за лекуване на деца с ковид в района, разяснява доктор Гелов.

От 17 до 19 януари позитивни за ковид в Хасковска област се оказаха 132 възпитаници и педагогичен и непедагогически личен състав, уточни шефът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ доктор Соня Димитрова. По думите ѝ обаче от 279 избрани за COVID-19 кревати в лечебните заведения в региона 107 са свободни.

Към днешна дата общо 65 паралелки на учебни заведения в региона са в образование от разстояние в електронна среда. Днес се чака наставление за още 5 паралелки, означи началникът на Регионалното ръководство на образованието /РУО/ Веселина Павлитова. Щабът е взел решение при неявяване на занятия по здравословни аргументи на над 30 % от възпитаниците в обещано учебно заведение, с просветителното министерство да се съгласува дали да се премине към ротационно образование или от разстояние.

Друго предложение е прекратяване на плановия банкет и интервенции като се изключи онкоболни и родилки, добави доктор Димитрова.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30045  Близо 67 % от жителите на Букурещ са имунизирани срещу COVID-19 Близо 67 % от жителите на Букурещ са имунизирани срещу COVID-19  В Израел към този момент обмислят унищожаване на Коронавирус документите В Израел към този момент обмислят унищожаване на Коронавирус документите  Бум на инфектираните деца и във Варна Бум на инфектираните деца и във Варна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР