За последния месец са изпратени над 100 клипа с нарушители

...
За последния месец са изпратени над 100 клипа с нарушители
Коментари Харесай

Камерите в София заснеха над 100 пътни нарушители за месец, всичките са с призовки да се явят в РПУ

За последния месец са изпратени над 100 клипа с извършители на придвижването, които са получили призовки да се явят в полицейските ръководства. Това съобщи Николай Крушарски, шеф пътна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Камерите за видеонаблюдение са разположени в централна градска част на столицата в 14 зони и се следят от чиновници на видеонаблюдение. В момента тече процедура по рационализация на системата.

“Наблюдава се доста огромно прекосяване на червен светофар. С цел санкциониране на водачите се снимат видеоматериали на нарушаванията им ”, изясни Иван Младенов, шеф бранш “Видеонаблюдение ”.

След като бъдат предоставени материалите с погрешно прекосяване на червен сигнал, от страна на Пътна полиция ще бъдат подхванати незабавни дейности за санкциониране на всички извършители.

“Това е едно от рисковите нарушавания и ще бъдем безкомпромисни. Предвидената глоба е 50 лв. и от март тази година има и лишаване на 10 точки ”, сподели Крушарски.


Разширяването на видеонаблюдението ще даде опция за по-голям надзор на този вид рискови пътни нарушавания, които могат да доведат до произшествия с други МПС или да застрашат живота на пешеходците.

“Подготвя се и план за инсталирането на камери в 36 зони по Околовръстния път на София ”, сподели още Крушарски. Той чака до края на годината да стартира самото създаване.

“Новата система ще може да следи за разположението на МПС върху пътното платно, дали не се минава от една лента в друга погрешно, дали не се прави неправилна маневра при ляв или десен завой на алено ”, сподели още Крушарски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР