За последните 30 години има увеличение на вредните емисии с

...
За последните 30 години има увеличение на вредните емисии с
Коментари Харесай

Зам.-министър Пулев: Заложили сме силно развитие на жп превозите като екологична алтернатива

За последните 30 години има нарастване на нездравословните излъчвания с 52 %, като главната причина е автомобилният превоз. Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Александър Пулев по време на спорен панел „ План за резистентност, сила и "зелена договорка " в границите на Уебит конгрес в София Тех Парк.

Затова сме заложили мощно развиване на жп транспортите на товари и на хора като ясна опция, изясни той. По думите на заместник-министъра, в Плана за резистентност и Програма „ Транспортна съгласуваност ", са включени редица основни инфраструктурни планове, които ще доведат до понижение на нездравословните излъчвания. В позицията на страната ни, показана по време на Съвета на европейските министри, както и в срещите на районно равнище, също се разисква реализацията на трансгранични транспортни планове, които ще дадат опция за съгласуваност сред автобусен и жп транспорт.

Александър Пулев увери участниците във форума, че представителите на частния бизнес и предприемачеството, които са в ръководството на страната, ще пренесат най-хубавите практики и експертен опит за решение на икономическите и обществена въпроси.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР