За последните 20 години сме вложили над 1,4 милиарда лева

...
За последните 20 години сме вложили над 1,4 милиарда лева
Коментари Харесай

Асарел-Медет участва в конференцията „Бизнесът и регионите“

„ За последните 20 години сме вложили над 1,4 милиарда лв. по нашите седем стратегии за дълготрайно стабилно развиване ", сподели по време на конференцията Бисерка Янева, шеф " Човешки запаси " в компанията „ Асарел-Медет “АД е образец за компания, която работи в дребна община и е главен мотор за дълготрайното стабилно развиване на района като максимален шеф, както и с осъществените огромни обществени планове
Как фирмите способстват за устойчивото развиване на районите в България? Какви са опциите тези резултати да се усилват? Отговорите на тези въпроси потърсиха участниците в първата годишна конференция на списание „ BGlobal ”, проведена взаимно с Българска стопанска камара. Събитието се организира на 5 октомври в столичния хотел „ Милениум “, с поддръжката на „ Асарел-Медет “АД.

Акцент в полемиката бяха провокациите пред бизнесите и общините, произлизащи от Зелената договорка на Европейския съюз и опциите за развиване, които дава Националният проект за възобновяване и резистентност. Сред гостите на форума беше министърът на стопанската система Даниела Везиева, а вицепремиерът Атанас Пеканов насочи виртуално одобрение към участниците.

„ Асарел-Медет “АД беше показано от шеф „ Човешки запаси “ Бисерка Янева, която срещна участниците в събитието с новаторски планове и най-мащабните обществени вложения, осъществени посредством публично-частно партньорство сред компанията и Община Панагюрище. „ За нас трансформацията не е еднократна, а непрестанен развой на вложения и обновяване. В нашата компания непрекъснато внедряваме нови технологии и съоръжение, с цел да сме все по-ефективни ”, сподели Бисерка Янева. „ За последните 20 години сме вложили над 1,4 милиарда лв. по нашите седем стратегии за дълготрайно стабилно развиване. Благодарение на построените две циклично-поточни линии за руда и откривка намалихме въглеродните излъчвания с 40 %. Модернизацията на фабриката редуцира потреблението на еленергия в процеса на флотация с 15 %, а построената Инсталация за екстракция и електролиза на катодна мед от руднични води, сподели, че кръговата стопанска система има огромен капацитет “, добави Бисерка Янева.

Конференцията „ Бизнесът и районите “ беше открита от Светла Костадинова – изпълнителен шеф на Института за пазарна стопанска система. Тя показа провокациите, пред които са изправени бизнес и общини в изискванията на здравна и икономическа рецесия. Костадинова уточни „ Асарел-Медет “АД като образец за компания, която работи в дребна община и е главен мотор за дълготрайното стабилно развиване на района като максимален шеф, както и с осъществените огромни обществени планове.

Участници и панелисти бяха висши мениджъри на структуроопределящи за българската стопанска система компании и финансови институции като Доминик Хамерс, изпълнителен шеф на „ Геотехмин “ ООД, Румен Цонев, основен изп. шеф на КЦМ, Илия Гърков, вицепрезидент на „ Дънди Прешъс Металс “, както и представители на локалната власт.

Разговорите бяха съсредоточени в два съществени панела. В първия, „ Бизнес модели на устойчива промяна “, бяха показани действителните стъпки на фирмите в посока понижаване на въглеродния отпечатък, цифровизация, индустриална симбиоза. Акцент във втория панел - „ Регионални модели на устойчива промяна “, бяха напъните на локалните управляващи да притеглят и задържат капиталовия интерес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР