За последната година консумацията на един от евтините антибиотици в

...
За последната година консумацията на един от евтините антибиотици в
Коментари Харесай

Първи сме в Европа по евтини антибиотици в болниците

За последната година потреблението на един от евтините антибиотици в българските лечебни заведения се е нараснала с 65%

Първи сме в Европа по приложимост на евтини антибиотици в лечебните заведения, като приложението им у нас е с над 50% по-високо от това във всички останали европейски страни, заяви в. Монитор. Тревожната статистика е подбудена от икономическите политики на родните лечебни заведения, защото антибиотиците, които те употребяват за пациентите си, костват по 1 лева за 1 грам. Така от една страна болният се изписва с недоизлекувана зараза, а от друга – устойчивостта на бактериите към евтините препарати непрестанно се усилва. Това заяви шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, представен от dariknews.bg. Той предлага здравното министерство да изготви разпоредба, в която да регламентира тъкмо какви антибиотици да се предписват на децата и на тежко болните. Това можело да усъвършенства антибиотичната политика у нас.
" Антибиотична политика в нашата страна мъчно се прави, тъй като още от години битуват някакви неприятни практики " изясни той.
Оказва се, че за последната година потреблението на един от евтините антибиотици в българските лечебни заведения се е нараснала с 65 %. Според експерта, в случай че продължим в същия дух, ситуацията ще стане неудържимо.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР