За последен път Световната здравна организация (СЗО) обновява Международната класификация

...
За последен път Световната здравна организация (СЗО) обновява Международната класификация
Коментари Харесай

Електронните игри са опасни за психичното здраве

За финален път Световната здравна организация (СЗО) обновява Международната подредба на заболяванията през 1990 година Сега, през 2018 година, следва в листата да бъде включен и нов тип психологично разстройство - несъразмерната игра на електронни игри или така наречен gaming disorder.

Решението на СЗО идва след години наблюдения върху компютърните игри и метода, па който въздействат върху индивида. Смята се, че наранени от това положение са сред 0,2 и 20% от популацията на Земята. Затова и СЗО ще класифицира върлите играчи като хора с психологично разстройство.

За да бъде избран като обиден от gaming disorder, човек би трябвало да е привързан до степен, в която играта заплашва естествените му потребности и естествен живот . Въпросното положение би трябвало да е траяло и най-малко година .

Световната здравна организация към момента е в развой на събиране на данни, въз основата на които да дефинира дали " пристрастяването " към други типове технологии като смарт телефоните и интернет е същинско и дали е отклоняване от естествената душeвност.

През последните години в СЗО са постъпвали и оферти към Международната подредба на заболяванията да бъдат добавени и положения като работохолизъм и пристрастяване към извършването на покупки .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР