За посещението на украинския президент Володимир Зеленски, министърът на транспорта

...
За посещението на украинския президент Володимир Зеленски, министърът на транспорта
Коментари Харесай

Гвоздейков: Зеленски използва Авиоотряд 28 от съображение за сигурност

За визитата на украинския президент Володимир Зеленски, министърът на превоза Георги Гвоздейков изясни, че той е употребявал държавния операционен оператор – Авиоотряд 28, от основание за сигурност. Това съобщи Гвоздейков в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

 

Относно „ сглобката ” на ръководещата коалиция, той изясни, че задачите Шенген, Еврозоната и законодателните промени, свързани с Плана за възобновяване и резистентност сплотяват държавното управление. „ Българският народ реши, че двете политически обединения, които бяха на първо и на второ място, би трябвало да бъдат показани по този метод. „ Държим се като тим, който би трябвало да извърши тези задания, показани пред нас ”, сподели транспортния министър.

 

„ Това е процедура за възлагане на услуга – доставка на два медицински вертолета, които да бъдат с екипаж, механически състав и до тук завършва всичко ”, сподели Гвоздейков във връзка контракта на служебния министър Христо Алексиев за въздушните коли за спешна помощ и разногласието до какъв брой е бил преференциален за България.


Всеки вертолет планирано може да направи по 250 часа годишно, предвижда Гвоздейков и посочи, че става дума за 18 млн. лв., само че не знае къде е записано цената на летателен час. " Около 1 млн. на месец коства тази услуга. Длъжни сме всеки месец да заплащаме тази цена ”, сподели министърът на превоза.

По думите му – „ лети не лети, плащаш 1 млн. и сме длъжни всеки месец след сключване на контракта да заплащаме тази цена ”. Гвоздейков изясни, че в техническата спецификация и в контракта, подписан от служебния кабинет, нямало условие да бъдат обучавани водачи и медици. Той отхвърли думите на своя предходник, че постигнатата цена за летателен час е най-ниската и че било заложено гратис образование на водачи и на медицински екипи

„ Самото изявление на Христо Алексиев бе вървене по доста тъничък лед. Зад изявлението стоеше неуспеха на екипа, който работи по въпроса. Това е процедура за възлагане на услуга, която цели доставката на 2 хеликоптера, с механически състав и това е. Държавата да обезпечи хангарите, оперативните бази. Едната база е заложена на летище София, другата – до военновъздушното учебно заведение в Долна Митрополия ”, сподели Гвоздейков.

Той се базира на контракта, където не е записано образование на медици и на водачи. „ В тези 24 точки като ангажимент на изпълнителя, няма ангажимент да образова водачи, нито медицински личен състав ”, сподели Гвоздейков.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР