За поредно чудо, сътворено от иконата на света Богородица в

...
За поредно чудо, сътворено от иконата на света Богородица в
Коментари Харесай

Богородица от Бачковския манастир спаси родилка и бебе 



За следващо знамение, сътворено от иконата на света Богородица в Бачковския манастир, описаха от светата обител. Вестта е за раждането на дребната Яна, чиято майка постъпила в болница след тежки затруднения в ранен стадий от бременността. Лекарите не давали огромни очаквания, само че на дамата се присънила иконата в манастира, известна с това, че е излекувала не един или двама души. Самата тя разказала, че само горещите молебствия помогнали на нея и бебето.

Ето какво написаха от манастира: „ В навечерието на патронния празник на манастира - Успение на Пресвета Богородица, имахме насладата да научим за нов случай на избавителна помощ, оказана от св. Богородица чрез чудотворния ѝ облик в Бачковския манастир. Бременна в трети месец постъпва в болница с кървене и заплаха за плода и за нея, като прогнозите на лекарите не са положителни.

След няколко дни сънува Бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица, сложена на стената на междинния корпус на манастира, и хора, които отиват и и́ слагат цветя, и тя, дружно с първородния и́ наследник, също слагат цветя и се помолват пред иконата. К. носи със себе си дребна иконка на същия вълшебен облик и и́ се моли от самото начало в болничното заведение.

След няколко дни кървенето изцяло стопира и в деветия месец ражда живо и крепко момиченце, доста леко макар упованията на лекарите, които ѝ оферират да си дефинира дата за секцио, както се е наложило да роди първото си дете. К. показа и забавен миг от избора на име на бъдещото дете. Още по време на бременността имат различия със брачна половинка си за името на детето.

Една нощ сънува сън, в който се карат люто с мъжа и́ за името на детето, а детето е до тях в люлката, то се обръща към тях и споделя: „ Ама за какво се карате, аз се споделям Яна! На Яна и́ е обещана среща с Чудотворната икона, станала нейна настойничка, и приемане на свето кръщение в Бачковския манастир! “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР