За поредна година в Пловдив ще бъде организирано безплатно училище

...
За поредна година в Пловдив ще бъде организирано безплатно училище
Коментари Харесай

Организират безплатно училище за пациенти и родители на деца с атопичен дерматит в Пловдив

За поредна година в Пловдив ще бъде проведено гратис учебно заведение за пациенти и родители на деца с атопичен дерматит. То ще се организира на 26 юни от 12 ч в хотел SPS, бул. „ Освобождение” 3. Сред експертите, които ще четат лекции и ще дават препоръки, са проф. доктор Николай Цанков, проф. доктор Здравка Демерджиева, доцент доктор Жана Казанджиева, доцент доктор Румяна Янкова, доцент доктор Развигор Дърленски, доктор Петьо Брезоев.

Всички присъстващи ще имат опция да зададат своите въпроси и да споделят компликациите си като родители в развъждането на дете с атопичен дерматит. За децата пък ще е един нов ексцентричен обучителен и занимателен метод за справяне с ежедневните провокации на атопичния дерматит.

Тази година в програмата е включен модул „ Терапевтично образование на пациенти и родители на деца с атопичен дерматит”.

Входът е свободен, само че е нужно авансово записване за присъединяване на тел. 0700 10 355.

Атопичният дерматит е едно от най-честите хронични болести на кожата. Засяга от 18% до 25% от децата и от 2% до 10% от възрастните в индустриализираните страни. Често се съчетава с други алергични болести като бронхиална астма и алергичен ринит. Около 45% от всички случаи на атопичен дерматит стартират през първите 6 месеца от живота на пациента. При 70% от децата се реализира непринудено превъзмогване на болестта преди тийнейджърска възраст.

Атопичният дерматит е комплицирано заболяване с генетично влечение, взаимоотношение сред повреден присъщ и добит имунен отговор, отключвано от фактори на външната среда. Ако пациентът има родител с атопичен дерматит, рискът за развиване на кожни признаци при носителите на такива разновидности се усилва.

Качествена хидратация на кожата, добра хигиена и фототерапия облекчават неприятното положение, а при най-тежките случаи се прибягва и до медикаментозно лекуване. Ако не се обърне внимание в точния момент, може да се развие и по-сериозно заболяване като псориазис да вземем за пример.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР