За поредна година УМБАЛ Света Марина“ - Варна се присъединява

...
За поредна година УМБАЛ Света Марина“ - Варна се присъединява
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ Света Марина - Варна през октомври

За поредна година УМБАЛ " Света Марина “ - Варна се причислява към самодейността за профилактична и осведомителна акция, обвързвана със Световния месец за битка с рака на гърдата. Кампанията е за профилактика и ранно диагностициране на рака на гърдата. Специалистите във варненската университетска болница припомнят, че болестта е изцяло лечимо, в случай че бъде намерено в първите стадии на развиването си.

Безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата ще се реализират през целия месец октомври, в Клиника по гръдна хирургия на етаж 10 в съществена постройка на УМБАЛ " Света Марина “ – Варна, в дните вторник, сряда, четвъртък и петък от 14:00 до 15:00 часа. Записването за всяка седмица ще се прави в предходния петък от 09.00 до 10.00 часа на тел.: 052/978 - 660.

Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване измежду дамите по целия свят. Открит в точния момент, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите признаци остават незабелязани – не може да се опипа и не провокира болежка, се постанова осъществяване на скрининг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР