За поредна година студентите оценяват Lidl като най-желан работодател в

...
За поредна година студентите оценяват Lidl като най-желан работодател в
Коментари Харесай

Студентите отново избират Lidl за най-желан работодател в ритейл сектора

За поредна година студентите правят оценка Lidl като най-желан шеф в ритейл бранша. Това демонстрират резултатите от годишното без значение изследване Graduate Survey, което се организира за шести път.

Спрямо предходната година компанията се изкачва с 2 позиции нагоре и по този начин стига до 10-то място в класацията. Веригата е единственият ритейлър в ТОП 10, което затвърждава облика ѝ най-желан шеф в сектора измежду младежите, в категорията за компании с над 250 чиновници.

Проучването обобщава информация за това по какъв начин студентите възприемат фирмите на пазара. Младите хора споделят своето мнение за над 50 характерности на работодателите. Пет основни индикатора обаче се обрисуват като водещи за тяхната висока оценка - мощният и прочут бранд, положителната известност измежду клиентите, положителните чиновници, професионалното образование и опциите за развиване, които обезпечава компанията.

„ Още по-доброто показване на Lidl в тазгодишното издание на изследването ни радва извънредно доста. Щастливи сме, че младежите не престават да ни разпознават като най-желан шеф в бранша и да виждат в Lidl освен одобрен бранд, само че и потвърдил се шеф, който дава по този начин значимата за тях опция да се развиват и да израстват като хора и експерти ", разяснява Катерина Шопова, шеф „ Човешки запаси " в компанията.

Подкрепата за младите фрагменти е един от основните цели на Лидл България. Компанията предлага разнообразни стратегии, ориентирани както към студентите и младите експерти, по този начин и към учениците в страната. За трети следващ път тази година веригата организира своята стажантска стратегия, с която дава късмет на български студенти от България и чужбина да натрупат действителен на практика опит в света на търговията, като работят по съответен бизнес план. Към младите експерти е ориентирана и trainee програмата на компанията, която приготвя младежите за мениджърска позиция и по този начин дава извънредно мощен старт на тяхното професионално развиване.

Само преди месец 5040 работещи от цялата страна подредиха Лидл България в ТОП 3 на най-желаните работодатели в страната в самостоятелното изследване Employer of Choice. В челната тройка компанията още веднъж бе единствена от сферата на ритейла, с което още един път затвърди облика си на най-желан шеф в сектора и един от най-предпочитаните в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР