За поредна година огромни цветни хвърчила ще изпъстрят небето над

...
За поредна година огромни цветни хвърчила ще изпъстрят небето над
Коментари Харесай

Утре във Варна започва Фестивалът на хвърчилата

За поредна година големи цветни хвърчила ще изпъстрят небето над Аспаруховския плаж, припомня Moreto.net.

Тази година фестивалът ще означи седмата си годишнина и ще се организира на 17 и 18 август, обичайно - на плаж Аспарухово.

Основен акцент на фестивала са демонстрациите на интернационалните кайт клубове, които показват своите неповторими модели хвърчила, постоянно достигащи впечатляващи размери, надпреварите с управляеми модели хвърчила и детските работилници, където децата ще изявяват гениите си и ще се забавляват.

От 10.00 до 17.00 ч. през оповестените фестивални дни професионалните клубове на участниците ще демонстрират най-новите си творения, в това число атрактивните за децата обемни модели на разнообразни животни – мече, тигър, октопод, калинки и доста други. Очакваме да станем очевидци и на майсторско ръководство на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят доста бързо и разказват комплицирани фигури в небето. Парадът ще бъде придружен от приятна музика и други занимания за дребни и огромни.

Верни на своята екологична идея, уредниците са поканили деятели от WWF – България, които ще показват идеята си за запазване на живота в морето и застрашените водни жители. Те ще дойдат с същинско рибарско корабче с просветителни игри на борда и надуваема есетра в действителен размер – цели 5 метра.

Тъй като мотото на Международен фестивал на хвърчилата - Варна 2019, е „ Не на пластмасовите боклуци! “, на всички посетители на фестивала ще бъде предоставяна вода, свободна от опаковка за еднократна приложимост.

Тази година в събитието ще се включат демонстратори и майстори на хвърчилата от пет страни – България, Турция, Хърватия, Естония и Украйна, а проявата във Варна ще бъде последвани от демонстрации на хвърчила в Приморско (21 -22 август, плаж Приморско) и Синеморец (24 – 25 август, плаж Велека). По този метод фестивалът ще обхване три разнообразни местоположения на българското Черноморие и ще продължи цели 9 дни. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР