За поредна година интернет порталът dir.bg ще награди журналисти за

...
За поредна година интернет порталът dir.bg ще награди журналисти за
Коментари Харесай

Конкурсът за журналистика Web Report: Когато авторите говорят с факти

За поредна година интернет порталът dir.bg ще награди публицисти за положителни материали. Четвъртото следващо издание още веднъж ще отличи достоверната, обективната и впечатляваща информация.

Журналистът Иван Боянов изясни в " Денят стартира ", че през вчерашния ден е бил последният ден, в който негови сътрудници са можели да конкуподават своите кандидатури в шест разнообразни категории: Общество, Истински истории, Икономика, Технологии и нововъведения, Спорт и Култура и изкуство.

" Повече от 100 участници се включиха, има повече от 300 материала на хора от разнообразни възрасти и със напълно друг опит. Журналистиката и разказването на историите е за всички и най-много за реципиентите. Колкото повече такива състезания има за чиста публицистика, толкоз повече ще се подвига равнището ", счита Боянов.

Много материали има в категория Общество. Любопитното е, че тази година има и категория Подкаст.

" Материалите са свързани по някакъв метод с ковид, не съответно с него, а с метода, по който той е повлиял на съответни браншове, на обособени хора ", сподели журналистът.

Журито се води по критерии, които са обичайни в публицистиката - обективност, инспекция и меродавност на самите източници, самата тематика да е имала обществено значение и отзив в някоя от огромните медии или в обществените мрежи, и несъмнено, да е написана на добър и верен български език.

Победителят ще стане явен на специфична гала при започване на юни.

Вижте още от диалога във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР