За пореден случай на полицейско насилие съобщи във фейсбук бившият

...
За пореден случай на полицейско насилие съобщи във фейсбук бившият
Коментари Харесай

Бивш кандидат-депутат се оплака от полицейско насилие в София

За следващ случай на полицейско принуждение заяви във фейсбук някогашният претендент народен представител на " Демократична България " Виктор Иванов, който през 2022 година беше на 26-о място в листата на 23 МИР в София.

По описа му той е бил арестуван за инспекция до НДК.  Поискал е униформените да се легитимират и да му кажат за какво желаят да го ревизират, само че те отказали, а след това повикали подкрепления, с цел да го отведат в районното.

Разказът му е съпроводен с видеоклип на негов другар, на който се вижда по какъв начин служител на реда избутва на пътното платно един от компанията, който пада неприятно на асфалта, написа 24 часа..

В 15 ч. от Четвърто районно ръководство ще опишат за случая, обявен като арест на мъж с нападателно държание.

Ето описа на Виктор Иванов във фейсбук:

Престъпници в униформи

С такива трябваше да се занимавам на прибиране вкъщи в нощта на събота против неделя. Двама униформени желаеха да вършат противозаконен обиск в центъра на София на мен и другари, седейки на засада в края на подлеза на НДК. След като желаех от тях 1- да се легитимират с две имена и РПУ, към което работят, както изисква законът и 2- да ми кажат какви са законовите учредения за този обиск двамата служителя на реда започнаха да се държат доста и излишно нападателно. Отново помолих да се легитимират,изтъквайки че подобен е законът и те го знаят, предложих да отидем в 4то РПУ и да създадем обиска там, което докара до по-високи равнища на експанзия и викове „ не ми казвай какво да върша, вади всичко от джобовете ". Казах, че изъплнявам съзнателно закона и съм „ сюрпризиран ", че органите на реда не го вършат, а двамата служителя на реда пробваха да ме наблъскат в патрулката, паркирана наоколо. Много се ядосаха, че си знам и не отстъпвам правата, което е единственото ми провинение към органите на „ реда ". Казвам- легитимирайте се и ще вляза сам- не можело! Отказах да вляза, трябваше да викнат още 5 служителя на реда, тъй като титулярните двама по никакъв начин не се справяха със задачата. Докато съм с белезници се оказва, че съм нападнал физически старшията и съм го ухапал по глезена(!), за което той си бил извадил здравно в Министерство на вътрешните работи болница и щял да ме съди.Същата Министерство на вътрешните работи болница, в която пребити от Министерство на вътрешните работи младежи излизат с документи, че нямат драскотина. Забележете по какъв начин бутат моя другар, които седи до нас и желае от тях да се показват, на пътното платно на няма и метър от колите! Него даже не го арестуваха, просто превантивно хвърляне към колите, тъй като очевидно всичко може. В самото 4то РПУ и двамата продължиха да отхвърлят да се легитимират, което го има записано на техните камери. На първия час ми беше показана значка със счупени/липсващи номера. Питах ги за какво репресират граждани- Министерство на вътрешните работи било наказателен орган. И двамата бяха на по 27-30 години и очевидно няма кой да им изясни, че такова е било преди 89`. В последна сметка целият обиск се провали, тъй като моите двама другари не бяха претърсени. И я има хипотезата, че аз съм се правил циркаджия, който е направил заслон на другите двама, пренасящи нещо неразрешено.

Можеше ли всичко това да бъде избегнато, в случай че просто бях извадил всичко от джобовете си- да, нямах нищо нелегално в мен. Мога ли да понасям полицейски произвол- става известно, че продължава да ми е доста мъчно. Надявам се двамата да бъдат осъдени, а в идеалния случай уволнени от Министерство на вътрешните работи, тъй като за тях законът не важи и го демонстрираха очевидно, вършат си каквото желаят и не могат да се оправят с обикновена обстановка и трима души, които от горната страна на всичко в началото бяхме подготвени да спомагаме.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР