За пореден път мнозинството промени закон през нови текстове в

...
За пореден път мнозинството промени закон през нови текстове в
Коментари Харесай

ГЕРБ променят Закона за хазарта през Закона за извънредното положение


За следващ път болшинството промени закон през нови текстове в различен нормативен акт. Този път става дума за Закона за хазарта и издаването на лиценз за хазартни игри. Промените идват през гласуването на нови текстове в Закона за изключителното състояние.

От Българска социалистическа партия предизвестиха, че гласуването на текст по този метод е противоконституционно.

Българска социалистическа партия се опълчва на практиката, опорочаваща целия законодателен развой – да се прокарват през преходни и заключителни разпореждания неща, които нямат общо с първичния закон, безапелационен бе Крум Зарков от левицата.

Той се обърна към болшинството с въпроса какво е общото сред провеждането на изборите и производствата за издаване на лиценз за
хазартни игри.

В продължение на години през този мандат се противопоставяме целеустремено и устремено на една процедура, която опорочава целия законодателен развой – да се прокарват през преходни и заключителни разпореждания неща, които нямат общо с първичния закон, акцентира социалистът.

Той напомни, че през август беше закрита Държавната комисия за
хазарта: „ Всичко отиде към Национална агенция за приходите. Имаше 6-месецен интервал, очакван от това болшинство, контролиращо това държавно управление, с цел да извърши нужното за тъй наречените „ висящи производства “. Тук ни се предлага този период да бъде продължен по закон с още 3 месеца. Дали това е належащо или не, никой не може да каже, тъй като законът не е обсъждан. Дори да е имало проблеми, те са от дълго време известни. Защо не са импортирани по естествения ред?, запита Зарков.

Като какво да го преглеждаме това предложение? Провокация по отношение на опозицията ли е? Демонстрация на безотговорност, безсрамие, на какво е?, породължи с въпросите си депутатът от левицата.

Най-вероятно се пробвате да помогнете на администрацията. Може да се пробвате да помогнете на някой, чакащ лиценз. Може да се пробвате също по този начин да удължите този период по аргументи, негодни за казване. Никой не може да каже, защото няма една дума писмени претекстове, сподели още Крум Зарков.

Той обърна внимание, че гласуването на този текст по този метод – на едно четене, и изпращането му за обявяване е противоконституционно.

„ Не е пресилено да се каже, че това е цялостна законодателна вакханалия, което има голямо отражение върху качеството на законопроектите и върху устойчивата правна рамка. Оттеглете това предложение. Направете го по каналния ред и имайте доблестта да го отбраните. Ние сме тук като съпротива – с цел да не позволим на нищо такова да мине тихомълком. Бъдете подготвени да се изправете в спор за това, което мислите, че е належащо, безапелационен бе Зарков.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР