За пореден път е издадена заповед за ремонт на старото

...
За пореден път е издадена заповед за ремонт на старото
Коментари Харесай

Витоша ски ще обжалва заповедта за ремонт на Княжевския лифт

За следващ път е издадена заповед за ремонт на остарялото оборудване - въжен превоз „ Княжево - Копитото ", която е противозаконна и " Витоша ски " ще я апелира пред българския съд. Това излиза наяве в позиция на компанията, изпратена до медиите.

Според " Витоша ски " тезата, че компанията може, само че не желае да правим подмяната на оборудванията, е несъстоятелна.

" Столична община въз основа на осъществена от нея експертна оценка стигна до нашия извод - Кабинкова въжена линия „ Княжево - Копитото " не може да бъде ремонтирана, с цел да проработи. Тя би трябвало да бъде построена още веднъж с нови лифтови станции, нови фундаменти и нови стълбове. Това за следващ път потвърждава нашата теза, че не може да върнем към живот морално остарели и амортизирани уреди, тъй като първо те няма да бъдат безвредни за хората и второ никой не желае да употребява архаична техника, оповестяват в позиция до медиите от „ Витоша ски " АД.

Ние не веднъж заявяваме нашата подготвеност да стартираме незабавно подмяната на остарелите уреди, стига да имаме законовата опция за това. На всички към този момент е ясно, че настоящият Закон за горите основава тази неспособност.

Призоваваме кмета на Столична община госпожа Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет ясно и тъкмо да формулираме законовите спънки и взаимно да молим към законодателната власт за незабавни промени, с цел да можем да имаме елементарен, съвременен и безвреден транспортен достъп до най-обичаната от столичани планина Витоша. " - се споделя още в позицията на " Витоша ски ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР