За пореден път чешмата на ул. Капитан Райчо и Леонардо

...
За пореден път чешмата на ул. Капитан Райчо и Леонардо
Коментари Харесай

На вниманието на МВР и Община Пловдив: Докога ще си затваряме очите за хулиганите, рушащи града ни?

За следващ път чешмата на ул. " Капитан Райчо " и " Леонардо Да Винчи " стана жертва на хулигани. Чучурите на водния фонтан осъмнаха изтръгнати, или по-скоро последният оживял бе строшен. Останалите три чучура на чешмата бяха унищожени преди месеци. 
Прочетете още
Безчинствата върху чешмичките в центъра на Пловдив не престават с цялостна мощ, откакто TrafficNews описа за окаяното положение на водоизточниците в региона. Това бе една от последните оживели, въпреки и на 25% функциониращи чешми в квартала. 

Посред лято, и при температури от над 40 градуса, не можем да разберем какъв глупак би трябвало да си, с цел да лишиш стотици пловдивчани и бездомни животни от прясна течаща вода. Явно умствените инвалиди, които предизвикват вредите, общително пропущат обстоятелството, че хора умират поради липса на чиста питейна вода. Да, не в България, само че в други страни в 21 век. 

Докато безплатните водоизточници се топят, все по-често се случва да има спирания на водозахранването в града. Така тези чешми от време на време могат да са последна опция за възрастни хора с ниски приходи, а могат и да спасят живота на прегрял пешеходец. 

Кой и за какво разрешава тези безчинства над обществената инфраструктура на града да се разминават безнаказано? Кой е отговорен. Ние не сме чули за нито един осъден, тъй като е счупил чешма, фонтан, кранче, скамейка, декоративна ограда, детска площадка и прочие облагородяващи градската среда детайли. Но пък ние плащаме от джоба си всякога - от основаването им, до възможното им коригиране, до възможното им разглобяване, от време на време без заменяне. 

Кога Министерство на вътрешните работи и Община Пловдив ще упражнят съответен надзор върху едни безусловно неприемливи действия против обществеността, против нашето общо имущество, против оборудванията за угаждане на витално нужни потребности? Защото до момента в който осъдени няма, някой там в тъмното ще продължава да кърти, да чупи, да разрушава. Докато други вършат дарения, заплащат с налозите си и се надяват да не бъдат окрадени още веднъж. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР