За политическа агитация пред училища в полза на партия Възраждане

...
За политическа агитация пред училища в полза на партия Възраждане
Коментари Харесай

Политическа агитация в полза на Възраждане пред училища: раздават книги с листовки за изборите - Политика

За политическа пропаганда пред учебни заведения в интерес на партия " Възраждане " и водача ѝ Костадин Костадинов алармира кандидат-депутатката от " Демократична България " Елисавета Белобрадова.

" Вчера алармирах Министерството на образованието и науката за всеобщо разпределяне пред учебни заведения на книга на Костадин Костадинов с подпъхнати брошури на Възраждане сред страниците (как са се сетили, толкоз е хитро). ЦИК също ще бъде сигнализирана " - написа Белобрадова във Facebook през днешния ден и показва, че това не е единствената смущаваща процедура.

Белобрадова не прецизира кои са учебните заведения, само че разгласява фотография, от която е видно, че подпъхната рекламна брошура е за кандидат-депутатка от " Възраждане " в 23 МИР в София. Книгата е кръстена " учебник по родинознание ", а неин редактор е Костадин Костадинов.

В началото на образователната година Mediapool писа за разпределяне на същия " учебник " пред 118-то учебно заведение в София. Пред медията тогава от партията отрекли да имат нещо общо.

" В миг на политическа предизборна акция никой няма да се изправи и да уточни " Възраждане " като източник на безусловно неприемлива връзка с деца. Докато систематичните политически партии се ненавиждат един на различен в лицата, децата ни се облъчват от “бързите заеми ” в политиката ", предупреждава Белобрадова и препоръчва да осъзнаем, че има граници, които не би трябвало да се минават, преди да е станало късно, " а то " късното " е на хоризонта ".

Кандидат-депутатката написа и за различен объркващ случай: " Онзи ден пък се наложи да алармирам МОН за всеобщо брандиране на учебни заведения и разпределяне на материали на деца от компания за бързи заеми ".

Въпреки че от МОН са ѝ дали обещание двата сигнала да бъдат прегледани и да се вземат ограничения, Белобрадова не е оптимистично настроена. Тя се обръща към останалите кандидат-депутати с думите:

" Разбирам, сътрудници, че сме си оставили гръмките думи за Народното събрание, където ще ни дават по Канал 1, нямам самообладание да ви чуя. Президентът също няма самообладание да ви чуе, облечен в експертно бяло подготвяйки се да ръководи служебно още доста време. Всичко сме го измислили доста добре, уверена съм. И декларациите, и изявленията. Само дето след три години децата ни ще имат в чантите си брошури на " Възраждане ", писалки на " Възраждане ", учебници на " Възраждане ", бележници на компании за бързи заеми с инструкции по какъв начин да получиш 5000 лв. за 5 минути и да връщаш 10 години. Ще си имат и събития, проведени от който би трябвало, където би трябвало с каквато стратегия е неотложно да чуят. Примерно в някоя бирария ".

OFFNews изпрати питане до МОН за подхванатото по двата сигнала. Очакваме отговорите на министерството.



Снимка на книгата с брошура в интерес на кандидат-депутатка от " Възраждане ", оповестена от Елисавета Белобрадова във Facebook.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР