За подобряване качеството на въздуха внасям предложение за увеличени е

...
За подобряване качеството на въздуха внасям предложение за увеличени е
Коментари Харесай

Увеличават данъците на старите коли за по-чист въздух в София

За възстановяване качеството на въздуха импортирам предложение за увеличени е на налога на колите с най-ниските екологични стандарти и с най-голямата мощ. Това сподели кметът на столицата Йорданка Фандъкова на показване на оферти за промени в Наредбата за установяване на размера на локалните налози на Столичен общински съвет.

" Справедливият принцип е най-замърсяващите коли да заплащат повече. Колите с евростандарт 0, 1, 2, 3 и 4 коефициентът за екология да бъде горната граница, избрана по закон. За колите със евростандарти 5 и 6 резервираме налога, който е сега, а точно най-ниския предел по закон. По отношение мощността на колите следваме същата логичност. Колите с най-ниска мощ - до 74 киловата, резервираме най-ниския коефициент по закон, а тези с мощ над 74 киловата - да бъдат увеличени над минималните. Увеличението не е сензитивно, само че считаме, че е значимо да се предложи ", добави тя, представена от " Фокус ".

" За колите с най-малка мощ нарастването е с до 3 до 10 лв.. Като то е за колите с по-ниските екостандарти. За колите до 100 конски сили, които са най-масовите в нашия град, нарастването е сред седем и четиридесет лв.. Като 40 е за колите с екостандарти 0,1 и 2. Тези със стандарти 3 и 4 нарастването е със 17 лв. ", добави тя.

" Това са двата съставния елемент в налога за коли, които по закон общините имат право да трансформират, с цел да осъществят своите политики ", разяснява кметът.

Фандъкова означи, че от смяната в налога за колите се чакат към 18 милиона лв. през 2020 година, които тя ще предложи да бъдат ориентирани към възстановяване на градския превоз и възобновяване на паркове и градини в кварталите.

Какво планува законът във връзка с налозите за транспортни средства

Общинския съвет дефинира с разпоредба (подзаконов акт на Закона за локалните налози и такси) размера на налога за всеки тип транспортно средство: в тази ситуация за леките коли - за киловат, съгласно мощността на мотора и при използване на коефициент за годината на произвеждане. Данъчно задължени лица са притежателите на транспортните средства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР