За по-ранно предварително съгласуване с общините на големи ремонти, за

...
За по-ранно предварително съгласуване с общините на големи ремонти, за
Коментари Харесай

Кметът на община „Тунджа“ настоява държавата да съгласува своевременно големите пътни ремонти

За по-ранно авансово координиране с общините на огромни поправки, за които се постанова пренасочване на придвижването напълно по общинска пътна мрежа, моли кметът на община „ Тунджа “ Георги Георгиев поради затварянето на пътя за 22-ра авиационна база „ Безмер “.

По мотив на създаване на надлез по жп линията Пловдив – Бургас в жп сектор Безмер – Завой е затворен за придвижване пътят от с. Безмер към авиобазата. В момента придвижването е пренасочено по общински път с дължина 4 км, който минава край индустриалните корпуси на компания „ Градус “. Пътят не е в положително експлоатационно положение, само че за цялостното му преасфалтиране са нужни 1,3 млн. лева, които не могат да бъдат обезпечени от бюджета на общината.

Дори страната да обезпечи целево средствата, е належащо да бъде определен реализатор и ремонтните действия могат да стартират най-рано напролет, разяснява още Георги Георгиев.

Община „ Тунджа “ е наранена и от пренасоченото придвижване по общинския път Калчево – Симеоново поради ремонт на първокласния път за Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово в сектора сред селата Окоп и Тенево. Засиленият трафик в допълнение утежни положението на общинския път, което наложи незабавно осъществяване на асфалтови кърпежи.

Според кмета на община „ Тунджа “ е належащо общинските пътни сектори, по които ще се отбива придвижването, да бъдат авансово ремонтирани.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР