За по-малко от месец над 65 фирми в България са

...
За по-малко от месец над 65 фирми в България са
Коментари Харесай

Над 65 български фирми пренасочиха производството си към предпазни материали

За по-малко от месец над 65 компании в България са се преориентирали към произвеждане на различни защитни продукти. Това сочи изследване на платформата за даване на бизнес информация Industry Inform.

Производството им е било пренасочено към маски, дезинфектанти, защитни шлемове и очила, ръкавици, медицински консумативи, хранителни добавки, и даже специфична кабина за стерилизация. За отбелязване е, че това не е главната активност на по-голямата част от компаниите, вместо това са се преориентирали по отношение на обстановката. 

Най-бързо на изключителната обстановка са реагирали шивашката промишленост, козметиката и фармацевтичната промишленост, сочат данните на платформата. Но, даже и сектори, които по никакъв метод не са свързани с защитните средства, като офис консумативи и рекламни организации, търсят метод да отговорят на новото търсене.

Печатници, които регистрират намалели поръчки заради затворени офис-сгради и търговски центрове са започнали производството на защитни шлемове, защитни плексигласови стени за банкови офиси и други институции, магазини, фризьорски салони, маски с щемпел, куки за безвредно отваряне на порти и други.

Над 10 български фешън марката са добавили към линиите си защитни маски като фешън аксесоар към тоалетите даже в допълващи се материи и настоящи за сезона цветове. Производител на модерно облекло с бродерии в български национални претекстове е почнал да шие и подарява към всеки продукт маска с шевица. Козметичните компании минаха най-бързо към допълнение на продуктовите си линии с дизенфектанти и почистващи препарати, щадящи кожата и унищожаващи вируса, показват още в изследването.

„ Положителна наклонност е, че рецесията и затруднените интернационалните доставки ще извърнат България и Европа към локалното произвеждане. Това ще помогне и за запазването на част от работните места. Недостигът на защитни средства в страни като Германия и Австрия дава и благоприятни условия за експорт, когато вътрешните потребности на България бъдат задоволени и рестриктивните мерки за това отпаднат “, разяснява доктор Дамова, основател на Industry Inform.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР