За по-малко от денонощие служителите на Районно управление – Приморско,

...
За по-малко от денонощие служителите на Районно управление – Приморско,
Коментари Харесай

Момче и девойче с много гнусно изпълнение по морето, българският съд просто ги пусна условно

За по-малко от денонощие чиновниците на Районно ръководство – Приморско, отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Бургас и Столична дирекция на вътрешните работи откриха и задържаха причинителите на кражбата на крупна парична  сума, благосъстоятелност на 28-годишна бургазлийка. Извършителите са привлечени в качеството на обвинени и към този момент са с присъди, откакто са сключили съглашение с районна прокуратура.

Задържаните - 17-годишната Е.Б. и 18-годишният Н.Т., и двамата от София, пристигнали в Приморско на 06.07.т.г. с концепцията да стартират работа в търговски хранилища в града, обслужвани от 28-годишната бургазлийка. Докато се устроят на квартира, работодателката ги настанила в дома си, ситуиран на ул. " Албатрос " в Приморско, като рано сутринта на 07.07. т.г. тя установила, че от дамска й чанта е открадната сумата от 16 500 лева оборотни пари.

Своевременно алармирала полицейските чиновници от Районно ръководство – Приморско, които взаимно със чиновници от отдел " Криминална полиция " при ОДМВР – Бургас стартирали незабавни оперативно-издирвателни мероприятия. Констатирано е, че двамата софиянци след осъществяване на кражбата отпътували от Приморско с наето от тях такси, като запалтили на лидера му сумата от 500 лева

Със съдействието на чиновници от Столична дирекция на вътрешните работи в  условията на необходимост е осъществено претършуване на частна къща, ситуирана на софийската улица " Мими Благоева ", в която двамата софиянци се укрили. Е.Б. и В.Т. са арестувани, като открадната от тях сума е открита и конфискувана.

Е.Б. и Н.Т. са конвоирани до Районно ръководство - Приморско, където са привлечени в качеството им на обвинени. На 08.07.т.г. софиянците сключили съглашение с Районна прокуратура Царево, според което на 17-годишната Е.Б. е наложено наказване 3 месеца условно отнемане от независимост с 2 години изпитателен период, а на Н.Т. - 10 месеца условно отнемане от независимост с 3 години изпитателен период. Споразумението е утвърдено от Районен съд – Царево.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР