За по-лека присъда настоява Илия Стоичков, който бе признат за

...
За по-лека присъда настоява Илия Стоичков, който бе признат за
Коментари Харесай

Осъденият за бруталното убийство на доцента в Пловдив иска по-лека присъда

За по-лека присъда упорства Илия Стоичков, който бе приет за отговорен за умишленото ликвидиране на доцент Стефан Нейков в Пловдив. Мъжът, който бе приет за отговорен в края на предходната година, апелира 20-годишната си присъда. Така делото ще започва още веднъж в Пловдивския апелативен съд.

Стоичков е изискал от магистратите да бъде изменена квалификацията на действието. Междувременно околните на Нейков, чието тяло бе намерено до Военна болница, също са обжалвали присъдата. Те упорстват да пожизнен затвор на килъра му. Такова е настояването и на прокуратурата, която е внесла митинг.

Припомняме, че Илия бе приет за отговорен за това, че на 2 юли 2018 година съзнателно е умъртвил Стефан Нейков по изключително непосилен метод. Освен това, той е откраднал златен синджир от убития. Нейков бе открит мъртъв на 2 юли 2018 край Военна болница, откакто е бил пребит и изнасилен с бейзболна бухалка в землището на село Оризаре. Основният претекст за убийството е връзка сред дамата на Илия - Иванка и Стефан, която карала част от студентското си образование при 71-годишният доцент. В последните години преди гибелта си той бил пенсиониран, само че работил като теоретичен помощник в Институт по растителни генетични запаси в Садово.

В края на предходната година Окръжният съд осъди Стойчев да изплати и обезщетение на околните на потърпевшия в размер на 220 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР