За пленителен алпийски пейзаж и причудливи селца, които ще ви

...
За пленителен алпийски пейзаж и причудливи селца, които ще ви
Коментари Харесай

Топ 10 места, които трябва да видите в Швейцария

За обаятелен алпийски пейзаж и причудливи селца, които ще ви омаят с чара си, е мъчно да се победи Швейцария. Извисяващите се заснежени върхове на Алпите, блестящите сини езера, изумрудените долини, ледниците и живописните градчета край езера свързват тази страна с неземна хубост.

Пътуващите идват тук за нереални гледки, само че са очаровани от многото културни забележителности. Страстта към откриването наподобява неудържима, защото безчет други швейцарски атракции оферират неповторими преживявания. Обхващайки от отдалечени села до оживени градове, от заснежени пейзажи до тропически климат, ето топ 10 места, които би трябвало да видите в Швейцария.

Интерлакен

Интерлакен е бил прочут като часовникарски център, само че през днешния ден е по-популярен като туристически курорт. Туристите стартират да идват в Интерлакен при започване на 1800 година, с цел да дишат от планинския въздух и да вземат участие в спа процедури.

Предлагащ невероятна панорама към три известни швейцарски планини, Айгер, Юнгфрау и Монх, градът също е известен базов лагер за действия навън в близките Бернски Оберландски Алпи. Пътуващите, които търсят нещо друго, може да желаят да се запишат за клас или два в учебно заведение по дърворезба. Гладните туристи може да опитат Раклет, класическо швейцарско ядене, приготвено от сирене.

Матерхорн, Цермат

Този пирамидален колос е може би най-фотографираната планина в света и затова, най-известният алпийски връх в Швейцария и първо място за посещаване в Швейцария. Матерхорнът в Цермат е висок 4,478 метра и притегля алпинисти от всички краища на земното кълбо, искащи да завладеят неговото нанагорнище - някои даже дръзват да доближат върха му. Кабинковите коли постоянно прекарват туристи през планинската станция в Цермат, най-високата гара с въжени линии в Алпите, а през зимата водят скиори и сноубордисти в близките планини и туристите през лятото.

Берн

Разположен в сърцето на Бернския Мителланд на река Ааре в северна Швейцария, Берн е столица на Швейцария и дом на някои от най-впечатляващите образци на средновековна градска архитектура, открити на всички места в Европа. Най-известната му атракция е Zytglogge, антична часовникова кула с преносими марионетки.

Други известни обекти в Берн включват Мюнстер, готическа катедрала, която се издига от остарелия град, и неговото кметство.

Цюрих

Цюрих е ситуиран на живописните крайбрежия на езерото Цюрих, както и в основата на Алпите, като подсигурява, че където и да погледнете, сигурно ще намерите красиви гледки и зашеметяваща природа. Популярните занимания в Цюрих включват гребане на езерото или просто разходка по девствените му краища, или можете да отидете на лек поход в планината Утлиберг. Не просто знамение за едно попадение, Цюрих също е град на културата и има голям брой музеи, които да посетите, като Швейцарския народен музей, ситуиран в замъка в алпийски жанр. Ако предпочитате да пазарувате, тогава можете да посетите един или няколко бутика от висок клас, с които Цюрих е прочут и да се отдадете на терапия на известни швейцарски марки.

Регион Юнгфрау

Регионът Юнгфрау е едно от най-хубавите места за посещаване в Швейцария, както през лятото, по този начин и през зимата. Регионът на Юнгфрау се състои от четири живописни града: Гринделвалд, Мурен, Лаутербрунен и Венген, и три внушителни планини: Айгер, Мьонч и Юнгфрау.

Едно от най-живописните железопътни екскурзии в Швейцария, Jungfraubahn води посетителите от планината Kleine Scheidegg през Айгер и Mönch до Юнгфрауйох.

Люцерн

В сърцето на Швейцария се намира крайбрежният град Люцерн, различен град с съвършени гледки като от картички, сврян измежду планинска гледка. Крепостните кули, дървените мостове и църкви, украсени с антични фрески, разрешават на града да резервира обичайния си градски пейзаж, добавяйки чара на това, първо място в Швейцария. Насладете се на вълнуващите гледки към града и езерото Люцерн, като се возите до върха на прилежащия връх Пилат, връх Риги или Стансхорн.

Женева

Женева е град, в който интернационалните въздействия царуват висшо. Екологичните пътешественици ще се радват на обстоятелството, че Женева е „ зелен " град, като 20 % от земята му е отдадена на паркове, спечелвайки си прозвището „ градът на парковете ". Най-добрите забележителности включват Катедралата Сейнт Пиер, където Джон Калвин е изнасял известните си проповеди.

За тези, които желаят да се разхождат из града в свободното си време, има шикозни бутици, галерии, криволичещи улици и причудливи кейове. Също по този начин не трябва да се пропуща при пътешестване до Женева емблематичният шадраван, който изригва от Женевското езеро и пуска струи вода до 150 метра във въздуха.

Рейнските водопади

Ако се впуснете в град Шафхаузен, може да се подготвите за екскурзия до Рейнските водопади, които се намират наоколо. Изправени на височина 23 метра, това са най-големите равнинни водопади в цяла Европа и можете да извършите разходка с лодка нагоре по Рейн до покрай основата на водопада, с цел да ги видите в цялата им популярност. Ако желаете да се приближите още повече до действието, тогава можете да наблюдавате паданията от една от специфичните зрителни платформи, които са налични посредством стълби, вградени в планината.

Езерото Лугано и Тичино

Лугано, финансов център и най-големият и важен град в Тичино, е известен летен курорт.

Езерото Лугано се намира на швейцарската / италианската граница в Тичино, единствената част с формален италиански език на Швейцария и предлага усет на Средиземноморието. Цитрусовите плодове, смокините, палмите и наровете процъфтяват в мекия климат тук - даже когато върховете на заснежените върхове се виждат в далечината.

Посетителите могат да изследват региона, като обиколят езерото на един от белите параходи или наемат лодка.

Лозана

В региона на Женевското езеро, град Лозана е може би най-известният с това, че е основата на Международния олимпийски комитет. Лозана също е портал към някои от най-хубавите ски писти в света.

В остарялата част на средновековния град има извисяваща се готическа катедрала, за която се споделя, че е най-хубавият сходен образец в цяла Швейцария. Околната зона на Лозана също е просто спираща дъха - от Женевското езеро, което почива в основата на града, до лозята, които порастват буйно и обезпечават отлични и непрестанно течащи виновност, в случай че желаете да опитате някои от локалните винарни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР