За петнадесети път Монтана събира фолклорни таланти за участие в

...
За петнадесети път Монтана събира фолклорни таланти за участие в
Коментари Харесай

Започна записването за Националния фолклорен конкурс Напеви от Северозапада

За петнадесети път Монтана събира фолклорни гении за присъединяване в Националния фолклорен конкурс „ Напеви от Северозапада “. Събитието се провежда от Общински юношески дом – Монтана, в партньорство със съдружие „ Младежки ентусиазъм за бъдещето ” и школа по български национални танци „ Стоянови ”. Той ще се организира на 13 и 14 май в постройката на институцията. Право на присъединяване в него имат деца на възраст от 4 до 19 години, възпитаници от държавни и общински учебни заведения, ученици на читалища, обединени детски комплекси, центрове за работа с деца, юношески домове и други организации за неофициално обучение, студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и висши образователни заведения с музикални специалности, на възраст от 19 до 30 години. 
Разделите, в които ще се състезават участниците са “Народно пеене ”, “Хореография ”; “Инструменталисти ” и “Фолклорни ансамбли за обработен фолклор ”. Заявки за присъединяване се одобряват най-късно до 20 април 2023 година на имейла на състезанието: или на пощенския адрес на Младежкия дом: 3400 Монтана, бул. “Трети март ” 98.
Задължително изискване е в другите раздели едно от осъществяванията да е от Северозападна България и Северняшката фолклорна област. Целта на уредниците е да се запази и разпространява певческото, инструменталното и танцово фолклорно изкуство на нашия край, да катализира устрема им да го запазят и предадат за поколенията, показват от Младежки дом в Монтана.
Традиционно в границите на Националния фолклорен конкурс „ Напеви от Северозапада ” се провежда и видеоконкурсът за национални песни и хореография. В него могат да се включат български деца, живеещи в чужбина. Тук крайният период за приемане на поръчките и клиповете с осъществяванията е 6 май 2023г.
Петнадесетото издание на Националния фолклорен конкурс „ Напеви от Северозапада ” ще  се организира под патронажа на кмета на Община Монтана Златко Живков и с поддръжката на локалната администрация, компании и организации, съпричастни към съхраняването на фолклорното благосъстояние на Българския Северозапад.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР