За периода от 24 април до 30 юни 2023 г.

...
За периода от 24 април до 30 юни 2023 г.
Коментари Харесай

Ето кои украински стоки няма да бъдат допускани у нас

За интервала от 24 април до 30 юни 2023 година на територията на Република България няма да бъдат допускани избран брой артикули с генезис от Украйна . Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Забраната се отнася до над 20 артикули. Сред тях са: мека и твърда пшеница; пшенично брашно; семена от слънчоглед; слънчогледово масло; царевица; пчелен мед и пчелни продукти; сурово мляко; изсъхнало мляко; млечен концентрат; орехи; лешници; яйца; птиче месо; свинско месо; овче и козе месо; ръж; ечемик; овесени ядки; сорго; елда; нишестета, инулин, пшеничен глутен; соя; ленено семе; рапица; вино; винен оцет; етилов алкохол.

Забраната няма да бъде прилагана за транзитнопреминаващите артикули през територията на България, ако партидите са в профилирани транспортни средства, запечатани и пломбирани на границата, без да се позволява разтоварване и претоварването им на територията на страната ни. Забраната не важи и ако в декларацията, съпътстваща пратката, се заявява, че крайната дестинация на товара не е Република България.

Правителственото решение регистрира нуждата от застраховане директното прекосяване през коридорите на солидарността на доставките от жизненоважни храни за най-нуждаещите се в трети страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР