За периода от 23 до 29 юли пътните полицаи са

...
За периода от 23 до 29 юли пътните полицаи са
Коментари Харесай

Всеки 4-и товарен автомобил у нас е в нарушение

За интервала от 23 до 29 юли пътните служители на реда са ревизирали над 9 000 товарни автомобила и рейса на територията на страната.

По данни на Министерство на вътрешните работи точният брой на тестваните транспортни средства е 9 243. Проверките са осъществени в границите на полицейска интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете, проведена от Европейската мрежа на службите на " Пътна полиция " TISPOL.

В хода на акцията са тествани общо 7 333 товарни автомобила. Установените извършители са 1 880, което значи, че почти всеки четвърти тежкотоварен автомобил по пътищата у нас е в нарушаване.

Спрямо 21 от тестваните тежкотоварни транспортни средства е наложена възбрана да продължат придвижването си.

Статистиката по отношение на осъществените нарушавания сочи, че най-вече от водачите на товарните коли надвишават рестриктивните мерки на скоростта. В рамките на интервенцията са установени 468 такива случаи.
250 водачи са санкционирани за неизползването на предпазен колан, а 289 - за нередовни документи на водачите. 128 товарни автомобила също са били без изрядни документи.

От тестваните общо 1 910 рейса са открити 375 нарушавания. 53 от нарушаванията са свързани с рестриктивните мерки на скоростта. В 67 случаи нарушаванията са били за неизползване на колан. Без изрядни документи са били 50 водачи и 27 рейса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР