За периода от 1 юни до 15 септември в дните

...
За периода от 1 юни до 15 септември в дните
Коментари Харесай

Ограничава се движението на товарни автомобили през лятото

За интервала от 1 юни до 15 септември в дните петък-неделя се лимитира придвижването на моторни транспортни средства, предопределени за транспорт на товари с техническа позволена оптималната маса над 12 тона, в това число състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и профилирана строителна техника, оповестява пресцентърът на Агенция „ Пътна инфраструктура “.


За интервала от 01 юни до 15 септември 2019 година за дните сред петък и неделя рестриктивните мерки важат единствено за следните сектори от републиканската пътна мрежа:

Автомагистрала „ Тракия “ ограничаването в придвижването на МПС над 12 тона ще бъде както следва:
в петък от 18 ч. до 20 ч. единствено в посока от София до Пловдив; в неделя от 16 ч. до 20 ч. единствено в посока от Бургас до София.
Автомагистрала „ Струма “:
в събота от 10 ч. до 14 ч. единствено в посока от п. в. „ Даскалово “ до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “.
Автомагистрала „ Марица “:
в неделя от 16 часа до 20 часа единствено в посока от Свиленград до Автомагистрала „ Тракия “.
също по този начин и за дните петък – от 17:00 часа до 20:00 часа и неделя – от 14:00 часа до 20:00 часа:
път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като придвижването се пренасочва по обходен маршрут по път II-16 Ребърково-Своге-Софийски околовръстен път единствено в посока София, като е лимитирано за обход в посока София-Ребърково; път I-1 Благоевград – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “; път I-5 Русе – Велико Търново;път I-9 Варна – Бургас;път II-99 Бургас – Царево.
2) целогодишно за интервала на формалните празници: последния работен ден преди празници – от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа. Забраната се отнася за всички интервали, в които е избран повече от един празничен ден.

Забраната се отнася за всички интервали, в които е избран повече от един почивен или празничен ден.

Ограниченията важат единствено за секторите от републиканската пътна мрежа, както следва:

• Всички автомагистрали;

• път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като придвижването се пренасочва по обходен маршрут по път II-16 Ребърково-Своге-Софийски околовръстен път единствено в посока София, като е лимитирано за обход в посока София-Ребърково;

• път I-1 Благоевград-ГКПП „ Кулата “;

• път I-4 п. в. „ Коритна “-Велико Търново-Шумен;

• път I-5 Русе-Велико Търново;

• път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “-София;

• път I-9 Варна-Бургас;

• път II-18 Околовръстен път на София;

• път II-99 Бургас-Царево.

Забраната не важи за моторни транспортни средства, които правят транспорти на рискови товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим.
 До края на месеца ще завършат ремонтите по До края на месеца ще завършат ремонтите по "Тракия ", не престават тези по "Хемус "
Три са ремонтите, които ще продължат на автомагистрала "Хемус " и през лятото - виадуктите на 20 и 34 километър и лявото платно на тунел "Витиня ". А ре...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР