За първите три дни от кампанията за предаване на нерегистрирани

...
За първите три дни от кампанията за предаване на нерегистрирани
Коментари Харесай

Около 6000 незаконни оръжия са предадени за три дни в Сърбия

За първите три дни от акцията за предаване на нерегистрирани оръжия и муниции в Сърбия са предадени 5937 оръжия, обявиха от Министерството на вътрешните работи, заяви сръбската телевизия РТС.  В официалния  си профил в Инстаграм Министерство на вътрешните работи заяви, че с изключение на близо шест хиляди оръжия, от 8 май са предадени и 290 572 патрони от друг диаметър, както и 468 минно-взривни устройства.

Министерството на вътрешните работи на Сърбия  приканва жителите до 8 юни да предадат нерегистрираните оръжия и взривни устройства в най-близкото полицейско ръководство или да извикат полицейски чиновници, които да дойдат на посочения адрес и да ги поемат, се споделя в известие на министерството.

Министерството разгласява и видео послание като част от акцията за непринудено предаване на оръжие. Полицията пресмята, че към половин милион души в Сърбия имат законно оръжие, отбелязва РТС. 

По-рано президентът на Сърбия Александър Вучич  разгласи акция по връщане на незаконно оръжие без правни последици за притежателите, откакто в страната се случиха няколко случая със пукотевица. 

Миналата седмица тринадесетгодишно момче донесе в учебно заведение в центъра на Белград два револвера на татко си и коктейли Молотов и умъртви осем възпитаници и охранител. Други шест възпитаници и един преподавател бяха ранени. Ден по-късно 21-годишен мъж стреля в три села край град Младеновац, на към 40 км южно от Белград, като умъртви осем души и рани 14. И двамата причинители са арестувани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР