За първите шест месеца на годината са задържани двойно повече

...
За първите шест месеца на годината са задържани двойно повече
Коментари Харесай

Сериозен ръст на разкрити стоки-ментета, внесени у нас

За първите шест месеца на годината са арестувани двойно повече контрабандни облекла, обувки, парфюми и аксесоари в съпоставяне със същия интервал на 2016-а. Според органите за надзор по границите това се дължи на повишено търсене на по-евтините стоки-ментета.

 
Иззетата стока се унищожава от управляващите. Само преди дни митничари от Русе задържаха поредна пратка облекла - реплика на световноизвестни марки. Фалшификатите са били смесени с постоянна стока и по този начин са влезнали у нас от Турция. Крайната им дестинация е била Украйна.

$За първите шест месеца на тази година има 268 случая на задържане на артикули, за които подозрение, че нарушават права на интелектуалната благосъстоятелност. Задържани са над 600 хиляди продукта. За съпоставяне с цялата предходна година арестуваното количество е 635 хиляди продукта ", сподели в студиото на Българска национална телевизия Тамара Влайкова - представител на Агенция " Митници ".
Най-често задържаме подправени артикули по южните ни граници и на митнически пункт Капитан " Андреево " и " Лесово ". Немалко количество се задържа и във Варна и на митница аерогара София. Това са главните входни точки, изясни представителят на Агенция " Митници ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР