За първи път във Варна възпитаниците на цял випуск от

...
За първи път във Варна възпитаниците на цял випуск от
Коментари Харесай

40 години по-късно: Концерт на Випуск 1978 от Националното училище по изкуствата

За първи път във Варна възпитаниците на цялостен випуск от 1978-ма година на Националното учебно заведение по изкуствата се събра на общ концерт, с който означиха 40 години от завършването си.

Варна

За част от Випуск 1978 музиката към този момент е единствено обичано занимание, за други - кариера у нас и в чужбина. Радостта от срещата 40 години, откакто всеки е поел по пътя си, обаче е обща.
доцент Данко Йорданов, композитор: Аз просто си припомням единствено красивите неща, знам, че имах невероятни учители, съученици, които довечера ще забележим и с които съм свирил. Ние още нямаме право да остаряваме, до момента в който това чудо, което преживяхме, не предадем на тези дечица, които идват в този момент. Нелко Коларов, композитор: Емоционално тази среща е доста добър знак, защото тези години, в които бяхме възпитаници, просто не се не помнят. Ако би трябвало да стартира изначало, отново бих направил по същия метод да ми тръгне живота.
Част от Випуск 1978 с изключение на одобрените композитори Данко Йорданов и Нелко Коларов, са композиторът и възпитател Стилиана Попова - Коритко, цигуларката Красимира Желязкова - Джоунс, певицата Дарина Долмова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР