За първи път в историята на световното първенство по снукър

...
За първи път в историята на световното първенство по снукър
Коментари Харесай

Епични 66 фрейма пратиха Ракетата и Воина на финал в "Крусибъл"

За първи път в историята на международното състезание по снукър и двата 1/2-финала завършиха в цялостния формат от 33 фрейма. В резултат на изиграните общо 66 партии в четвъртък и петък до мача за купата в театъра " Крусибъл " в Шефилд (Анг) доближиха 5-кратният първенец Рони О`Съливан и дебютантът във финала Кайрън Уилсън.

Ракетата си обезпечи седмо присъединяване в конфликта за трофея и първо след 2014 година, елиминирайки по разтърсващ метод Марк Селби със 17:16. Веселяка от Лестър, притежател на три международни трофеи и единственият, побеждавал О`Съливан на финала, беше на крачка от успеха, откакто поведе с 16:14. Само че 44-годишният деец от Чигуел показва фамозна игра в последните три фрейма и съвсем не даде опция на Селби повече да стане от стола си.

" Когато играеш огромни мачове в " Крусибъл ", просто искаш да намериш солидните си удари - разяснява Рони. - Имаше моменти, когато пропусках топките и не разпределях вярно ударите си. Това можеше да ме вбеси, само че някак съумях да запазя хладнокръвие и да продължа да се боря. Не знам от кое място пристигнаха тези последни три фрейма. Намерих някакъв тип магия в края, може би от ентусиазъм. Или пък от обезсърчение. "

Няколко часа по-рано Уилсън надви над Антъни Макгил също със 17:16. Решаващият фрейм продължи 61 минути и предложи невиждани обстановки, довели до рекордните за партия от международното състезание общо 186 точки за двамата състезатели - 103:83 в интерес на Воина.

" Това беше най-ненормалният мач - показа 28-годишният Кайрън, който в сюблимния миг на 33-тия фрейм беше подкрепят и от инцидентно влезнала топка. - Стандартът беше страховит чак до последната партия, в която играта стана много нервна. В един миг бях отписал възможностите си, след това пък пристигна този флук по зелената. Не желаех да завършва по този метод. Мечтал съм за този момент и не желаех да наподобява като че ли спечелвам мача по случайност. Но би трябвало да приемем, че и тези неща се получават в снукъра. "

Изцяло британският заключителен конфликт сред Уилсън и О`Съливан ще се организира в класическия за " Крусибъл " формат " 18 от 35 " в четири сесии в събота и неделя. Битката за короната се открива през днешния ден в 15:30 ч. и ще продължи в 21:30 ч. Същите са началните часове и в неделния ден.

Специално за финала в шефилдския спектакъл ще бъдат позволени стеснен брой фенове. Те ще би трябвало прецизно да съблюдават всички противоепидемични ограничения, предписани от английското държавно управление и уредниците. Световното състезание по снукър беше първото спортно събитие в Обединеното кралство, до което пробно бяха позволени почитатели по време на пандемията от ковид, само че залата беше още веднъж затворена още след първия ден от шампионата на 31 юли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР