За първи път в историята на клуба Световно първенство по

...
За първи път в историята на клуба Световно първенство по
Коментари Харесай

Хаосът във футбола, който ще създаде Световното в Катар през зимата

За първи път в историята на клуба Световно състезание по футбол ще се организира през зимата . Догодина Катар ще одобри шампионата от 21 ноември до 18 декември.

Естествено заради високи температури през лятото шампионата ще се организира през зимата, само че това докара до различен въпрос - за какво парите би трябвало да са най-важни за ФИФА, а не здравето на играчите? Основният проблем е, че Мондиала ще промени напълно сезон 2022-2023 във футбола и клубните шампионати ще спрат за към месец и половина от ноември до декември.

Катар си завоюва негативи и заради друга причина, която не е за занемаряване. Много служащи починаха или останаха вечно инвалиди по време строителствата на стадионите , които в действителност ще бъдат революционни и може би най-хубавите на международни шампионати, само че цената беше прекомерно огромна. Въпреки обаче апели на доста организации нищо не се промени, а от Катар и до през днешния ден публично не са показали статистика какъв брой души за изгубили живота си или са потърпевши при строителството на стадионите.



Всичко това прави Световно състезание като нещо, което би трябвало наложително да се случи в Катар и някак се губи даже и самия сексапил на Мондиала.

Какви обаче ще бъдат измененията във футболния календар?

Груповата фаза на Шампионската лига ще стартира от 6 септември и ще приключи на 2 ноември.

Пауза ще има във всички огромни шампионати, а клубен футбол няма да се играе през съвсем целия ноември и декември.

Предвид, че няма да има Световно състезание сезонът може да бъде продължен до юни, което най-малко във Висшата лига няма да се случи и шампионата ще приключи в края на май.

Промените в програмата обаче ще усили междинните кръгове , които като цяло първия полусезон във всички шампионати са необичайност. Така може да се случи много тимове да играят много постоянно сред 4 и 5 мача за две седмици.

Предвид това, че в последно време от ден на ден футболисти се оплакаха от сърдечни проблеми, а единствено преди няколко седмици се случи в един уикенд четирима да изоставен терена поради зной това несъмнено не е в плюс за здравето на играчите. На Евро 2020 Кристиан Ериксен получи сърдечен арест и като по знамение беше избавен на терена в дуела Дания - Финландия.

Реално футболният календар за всички тим даже стана по-голям най-много за националите, които вземат участие в Лигата на нациите. Там ще се изиграят четири мача сред 2 и 14 юни. Стигна се и до различен казус - за първи път в границите на една календарна година да бъдат изиграни квалификациите за Мондиала в Катар. Отборите имаха по три квалификационни мача в границите на 5 и 6 дни.

Определено в света на футбола парите към този момент са движеща мощ от много време, само че и премахвания като обичаи Световното състезание да бъде през лятото и смяна на целия календар в международния футбол не са естествени.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР