За първи път в историята жените имат присъствие във всички

...
За първи път в историята жените имат присъствие във всички
Коментари Харесай

За първи път в историята жени има във всички парламенти по света

За първи път в историята дамите имат наличие във всички парламенти по света, съгласно Междупарламентарния съюз (МПС).

Последният отчет на основаната в Женева организация - въз основа на данни от 47 страни, които са провели избори през предходната година - демонстрира, че спрямо 2020 година светът продължава да понижава преобладаващата роля на мъжете в представителните органи, оповестява Евронюз.

През тази година представителството и разнообразието измежду законодателите също са достигнали рекордно високи равнища, освен това на доста места.

В Съединени американски щати 263 цветнокожи дами се кандидатираха на междинните избори - по-нататъшен прогрес по отношение на рекордния брой, реализиран през 2018 година, макар че броят на дамите, номинирани за Конгреса, е намалял по отношение на пика от 2020 година

Същевременно във Франция 5,8% от общия брой претенденти за новото Национално заседание са от малцинствен генезис - връх за европейската страна.

Разнообразието идва под формата на полова еднаквост и половост: В Колумбия представителството на ЛГБТК+ в Конгреса се е утроило, като е повишено от двама на шестима членове. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР