За първи път в историята Inditex преодоля бариерата от 4

...
За първи път в историята Inditex преодоля бариерата от 4
Коментари Харесай

Inditex с рекордни печалби през първата година под ръководството на дъщерята на Амансио Ортега

За първи път в историята Inditex преодоля бариерата от 4 млрд. евро облага и това става след първата година от президентството на Марта Ортега, дъщеря на основателя на Inditex Амансио Ортега), която встъпи в служба през април предходната година, като част от новия мениджърски екип дружно с Оскар Гарсия Масейрас като нов основен изпълнителен шеф.

Текстилният колос реализира през фискалната година 2022-2023 чист резултат от 4,1 милиарда евро, което съставлява нарастване от 27,3% по отношение на 3,2 милиарда евро от предходната година, предава. 

Рекордът е реализиран без приноса на съветския пазар, който до експлоадирането на войната в Украйна представляваше 8,5% от EBIT на текстилната група и поради който тя спря активността си там от 5 март предходната година. Галисийската компания освен наваксва неналичието на доходи от съветския пазар, само че и съумява да усъвършенства своите числа макар затварянето на петдесетте хиляди магазина, които имаше там. До огромна степен това се дължи и на постигнатото през октомври предходната година съглашение сред Inditex и Daher, емиратска холдингова компания, профилирана в текстил и вложения в недвижими парцели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР