За първи път в Европа електрическите превозни средства изпревариха дизеловите

...
За първи път в Европа електрическите превозни средства изпревариха дизеловите
Коментари Харесай

В Европа за първи път електромобилите изпревариха по продажби дизеловите

За първи път в Европа електрическите транспортни средства изпревариха дизеловите по продажби, сочат данни на Европейската асоциация на производителите на коли (ACEA) за юни, оповестени в сряда на формалния уебсайт на организацията.

„ През юни пазарният дял на електрически транспортни средства, задвижвани от акумулатори, се усили от 10,7% (юни 2022 г.) до 15,1% (юни 2023 г.), изпреварвайки дизеловите транспортни средства за първи път “, се споделя на уеб страницата на асоциацията.

Най-голям растеж в продажбите на електрически транспортни средства е регистриран в Нидерландия (+90,1%), Германия (+64,4%) и Франция (+52%). Общият брой на записаните електрически транспортни средства в Европа е 158 252 единици.

„ Електрическите транспортни средства, захранвани с акумулатори, се трансфораха в третия най-популярен избор измежду купувачите на нови коли “, отбелязва асоциацията.

Първо място по продажби в Европа заемат колите с бензинов мотор (36,3% от пазара), на второ място са хибридните модели (24,3%).

Асоциацията отбелязва забележителен растеж на продажбите на коли в Европа.

През юни пазарът на коли в Европейски Съюз...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР