За първи път в България Медицински университет “Проф. д-р Параскев

...
За първи път в България Медицински университет “Проф. д-р Параскев
Коментари Харесай

Специалността военен лекар предлага много изпитания, но и сигурна реализация

За първи път в България Медицински университет “Проф. доктор Параскев Стоянов ” - Варна, взаимно с Военномедицинската академия - София и Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров ”, оферират опция за образование по компетентност „ Военен доктор “ от предходната година. Курсът на образование включва 10 образователни семестъра и стаж, по време на който се поставят държавни изпити. След завършването си студентите получават професионална подготовка „ магистър-лекар ” и получават степен „ бакалавър “ по военна компетентност „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище “. 
Професията на боен доктор е чест и авторитет за хиляди експерти по света, за които спасяването на човешкия живот е предопределение и дълг, а патриотизмът - надълбоко осъзнато разбиране - споделят от МУ- Варна. Студентите посещават курсовете без такси за образование и в двата университета, а най-хубавото е, че младежите получават обезпечена реализация след довеждане докрай с контракт за работа като боен доктор за 10 години.

По време на образованието си младежите ще придобият умения за ръководство на катер и яхта, водолазни умения, както и тактики за оцеляване в разнородни условия. Студентите ще имат опция да ръководят виртуални кораби на най-модерните симулатори в Европа и да контактуват с курсанти от целия свят. Добрата подготовка на приключилите тази компетентност им дава опция за повишение на квалификацията освен в България, само че и във всички страни-членки на НАТО. За боен доктор сега учат 15 девойки и 4-ма млади мъже.

Бъдещите военни лекари споделят, че образованието ще им бъде потребно в рискови обстановки и ще ги приготви за работата във военни условия. Те възприемат определената специалност като виновна идея, която съчетава хуманизма на лекарската специалност и отговорността на офицерската кариера. Пожелаваме триумф на всички първокурсници!

Чуйте срещата на Луиза Лазарова с 22-годишната Станислава Иванова, избрала точно бъдещето на боен доктор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР