За първи път в България филм представя своята кино и

...
За първи път в България филм представя своята кино и
Коментари Харесай

Иглика Трифонова: Асансьор за пациенти е много откровен и актьорите вложиха и лични истории в него

За първи път в България филм показва своята кино и телевизионна премиера в границите на една седмица - това е новата лента на Иглика Трифонова " Асансьор за пациенти ", който от петък към този момент е на огромен екран, а на 11 ноември ще може да се гледа и по Българска национална телевизия 1. По неписаните правила на киноиндустрията филмите могат да се видят на дребния екран минимум 8 месеца след представянето им киносалоните, само че в тази ситуация е определен нетрадиционен метод.

Режисьорът и сценарист на лентата Иглика Трифонова разяснява в ефира на " Хорозонт ", че това фактически е рисков ход, като добави:

Някои другари ни споделят, че сме луди, само че до каква степен е рисков ще разберем в този момент. Приятели, които са ходили да го гледат в киносалоните, споделят, че има аудитория. Искахме да проверим това. Освен това, основната причина, заради която го вършим е, че в дребните градове в България, където на процедура няма киносалони, в които могат да видят този вид българско кино, са хората, които най-вече имат потребност, сякаш от това. Много пъти са ми казвали: " Ние чувахме рекламите, че филмът ще бъде показван, само че каде да го забележим "...И сега, в който е най-активна рекламата за този филм - чува се, има изявленията, ми се иска  и тези хора да могат да го видят.

Аз доста желаех да направя кино лентата по този начин, както го направих - той е доста прям. Ставало е дума, че си позволихме имправизация с актьорите и нещо над импровизация - те вложиха същински персонални истории във кино лентата, показа още Иглика Трифонова.

Цялото изявление може да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР