За първи път в България - авангардно съчетание между струнен

...
За първи път в България - авангардно съчетание между струнен
Коментари Харесай

За първи път в България - авангардно съчетание между струнен квартет и Мистерията на българските гласове

За първи път в България - авангардно комбиниране сред струнен квартет и " Мистерията на българските гласове ". Това заяви продуцентът Бояна Бонкова в предаването " Един неделен ден по шосето " по Радио " Фокус " по отношение на плана " Гласове и струни “ със световноизвестния хор " Мистерията на българските гласове “ и струнен " Quarto “ квартет.

" Събитието е концерт, който е премиера на нов план на " Мистерията на българските гласове ". Участва  " Quarto “ квартет, т.е. има комбиниране на хор и струнен квартет. Концертът включва изцяло нови написани за хора творби от Георги Андреев, както и нови аранжименти, които включват хор и оркестър, на доста познати творби, които са емблематични ", заяви тя.

Бонкова добави, че като гост-музикант ще се включи Владимир Ампов - Графа.

" Много забавно и авангардно звучи самото комбиниране сред хор и струнен квартет, тъй като има едно сравнение и опълчване на хоровото национално пеене и струнния квартет, защото партиите за квартета са написани доста съвременно. Комбинацията звучи ужасно ", изясни продуцентът.

По думите й подобен вид план не се е правил до момента в България.

Концертът ще се организира в София в границите на 54-то издание на Международния фестивал " Софийски музикални седмици “ в Зала " България “ на 26 юни от 19:00 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР