За първи път тази година деца се включиха по своя

...
За първи път тази година деца се включиха по своя
Коментари Харесай

Деца се включиха в Операция Жълти стотинки

За първи път тази година деца се включиха по своя самодейност в дарителската акция „ Операция Жълти стотинки”. Ученици от седем учебни заведения от цялата страна - Ботевград, Пловдив, Самоков, София, Тетевен и Хасково, обявиха касички за набиране на дарения и събират жълти стотинки в помощ на свои връстници с голям брой увреждания.

За първи път в нея вземат участие 1640 търговски обекта и все по-активно доброволци се включват в събирането на средства по своя персонална воля. Кампанията ще завърши с края на календарната 2017 година, а размерът на събраните дарения ще стане явен през февруари.

Операция „ Жълти стотинки” е национална дарителска акция на Vivacom Fund и към този момент 8 години поддържа обществени дела в името на децата. Тази година акцията събира средства за една от задачите на фондация „ И аз мога” – децата с голям брой трайни увреждания. Събраните средства ще бъдат дарени целево към „ Център за вяра “ в София за обезпечаване на още рехабилитатори и възстановяване на дневната грижа на деца с множествo увреждания, които посещават учебното заведение Луи Брайл. Ако успее, акцията ще облекчи живота освен на десетки деца, потърпевши от ориста, само че и на техните фамилии, които постоянно се трансформират в заложници на заболяването.

До края на акцията остават броени дни, в които всеки може да подари – както своето ресто в магазините-партньори на акцията, по този начин и със sms на къс номер 1415 или с позвъняване на телефон 0-900-5-14-15. Цената е 1 лев за всички клиенти на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лева за клиентите на предплатени услуги. За по-големи дарения има обезпечена дарителска сметка: IBAN BG70TTBB94001528002490.
тагове интервенция " Жълти стотинки " щедрост ученици
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР