За първи път по крайбрежните алеи на българското Черноморие се

...
За първи път по крайбрежните алеи на българското Черноморие се
Коментари Харесай

Добрият пример! Вижте кой е първият плаж за хора с увреждания в Бургас

За първи път по крайбрежните алеи на българското Черноморие се сътвори профилирана пътека, предопределена за трудноподвижни хора. Подходът и рампата се намират на плажа в Крайморие.

„ Пътеката води до зоната с шезлонгите и чадърите. Има нужните обозначителни знаци и табели, които да бъдат в помощ на хората с увреждания”, споделил пред Флагман.бг наемателят на плажа в Крайморие Николай Димитров.

Той обяснил, че пътеката стартира от паркинг зоната и стига до избавителния пост. Така хората с колички ще могат да се придвижват елементарно и комфортно до зоната с шезлонги.

„ Умишлено сме я създали да стига до избавителната вишка, тъй като в случай че се наложи, да има кой да помогне на хората или в случай че желаят да отидат до морето, спасителят да реагира. В непосредственост до пътеката има и медицински център. Направили сме всичко допустимо, с цел да им е комфортно и на тези хора, тъй като те не са втора употреба, те са като нас”, допълнил още предприемачът.

Гостите с неравностойно състояние на бургаския квартал Крайморие към този момент изпробваха пътеката и споделят отзивите си по отношение на нея.

„ Пътеката е 1,40 м необятна, с цел да може всички да се разминават и придвижването да се реализира и в двете посоки”, показал Димитров.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР