За първи път пътуващите от летище София ще могат да

...
За първи път пътуващите от летище София ще могат да
Коментари Харесай

Летим директно до екзотични дестинации

За първи път пътуващите от летище София ще могат да се насладят на екзотична отмора в туристическата перла на Кения – Момбаса. Полетите стартират на 29 януари и ще се извършват от European Air Charter. Същата самолетна компания ще лети до Асуан, Египет и Занзибар от декември до февруари един път седмично, както и до Кайро от 6 ноември. До египетската столица полети ще има и самолетна компания BHАir. Те стартират от 3 ноември.

Друго предложение за отмора през зимата са Канарските острови. Полетите до известната дестинация стартират на 3 ноември и ще се извършват веднъж седмично от самолетна компания Smartwings.

Нов маршрут за зимния сезон е столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби, известна с разнообразните си туристически оферти. Wizz air е декларирала, че ще лети до там два пъти седмично от 18 януари.

Акцент в зимната стратегия са директните полети на Qatar Airways Доха – София, които стартират от 16 декември. Катарското летище Хамад, прието за най-хубавото за тази година, уголемява опциите на наличните от летище София близкоизточни дестинации като Малдивите, Сейшелските острови, Занзибар, Сингапур, Южна Африка и други.

В зимното разписание е и новата за столичното летище самолетна компания Azur Air, която стартира своите полети по маршрута София – Киев от 26 декември. Те ще се извършват два пъти седмично – в четвъртък и неделя.

Летище София и самолетна компания Nordwind дават благоприятни условия за пътешестване до нова дестинация – Ростов на Дон, най-големият град в Югозападна Русия. Полети ще има всяка събота от 15 януари 2022 година

Авиокомпания Ryanair възвръща част от полетите си отпреди пандемията като прибавя ваканционни оферти за пътуващите от летище София – Акаба (Йордания), Пафос (Кипър) и Тревизо (Италия). Нов маршрут за самолетната компания е Неапол, а дестинациите Загреб, Катания, Бари, Болония и Будапеща ще продължат да се извършват и през зимата.

В зимната чартърна стратегия не липсва и една от обичаните дестинации за българите – Хургада, Египет. Няколко самолетни компании са възнамерявали полети до там. Те стартират от 31 октомври и ще продължат до януари в това число.

Интерес към страната ни и зимните курорти има от страна на британците. Лондон и още 6 британски града тази зима ще предложат директни полети до летище София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР