За първи път от над 10 години здравните власти въвеждат

...
За първи път от над 10 години здравните власти въвеждат
Коментари Харесай

Нов стандарт при поставяне на диагноза хипертония


За първи път от над 10 години здравните управляващи вкарват промени в стандарта, по който ще се слага диагноза

хипертония , или високо кръвно налягане . И досега това беше един от най-разпространените хронични здравословни проблеми в международен мащаб, а след въвежданетo на новите диагностични стандарти тежестта на хипертонията като всеобща диагноза ще нарастне още повече. Мнението на експертите обаче е, че това ще има напълно положителен резултат върху здравето на хората в международен мащаб.

Американската кардиологична асоциация доста бързо регистрира въздействието на новите стандарти за слагане на диагнозата и излезе с съответни числа. До момента пациентите с хипертония в Съединени американски щати бяха към 70 милиона. По новите стандарти броят им автоматизирано скача на 100 милиона.

Въпросните промени касаят стойностите на кръвното налягане, които се смятат за естествени. Досега за безвредни се считаха показания на живачния дирек под 130 за систолично и под 80 за диастолично

кръвно налягане.

По новите стандарти за естествени ще се смятат стойности под 120/80 . При всевъзможни стойности над тези към този момент ще се приказва за нараснало кръвно налягане. Това изяснява за какво броят на хората, които ще бъдат диагностицирани като хипертоници, към този момент ще бъде доста по-голям.

Според международните здравни специалисти измененията в стандарта за диагностициране на хипертония се постановат заради 2 съществени аргументи:
Броят на хората с хронични проблеми с кръвното налягане непрестанно пораства, а възрастовата граница за появяването им пада; Очаква се фактът, че до неотдавна одобрявани като естествени стойности на кръвното към този момент ще се смятат за рискови, да предизвика у доста хора блян към по-здравословен метод на живот;

Свързани публикации.. Защо страдаме от високо кръвно налягане? 2 Високо кръвно налягане – какво съставлява? (видео) 0 Помощ с естествени средства при хипертония 0

Навременните ограничения за битка с хипертонията са поръчител за сполучлива предварителна защита на редица животозастрашаващи затруднения . Новите стандарти за диагностициране ще дадат опция такива проблеми да се откриват в зародиш, когато още не предизвикат симптоматика, само че рискът от градация на положението е налице.

Основният въпрос , който здравните специалисти слагат на фона на тази обстановка, е дали новите ограничения ще доведат до това доста хора да стартират лекуване с антихипертензивни медикаменти. Отговорът е НЕ . За сметка на това се чака една доста положителна превантивна изгода. Новият стандарт за диагностициране на хипертония ще разреши

да се стартира доста по-ранна битка за нормализиране на кръвното налягане с нелекарствени средства.

Всяка положителна смяна във физическата интензивност , в режима на хранене и в метода на живот като цяло ще разреши още при първи открити съмнения в кръвното налягане да се реализира дълготраен надзор върху него и въобще да не се доближава до стойности, които ще постановат наложителна лекарствена терапия.

Специалистите дават още един утешителен съвет за хората, които по новите стандарти попадат в категорията пациенти с хипертония в начален стадии . Това никога не значи, че рискът от сърдечно-съдови проблеми е висок. Просто въпросните пациенти ще имат опция за доста по-ранна реакция и преосмисляне на метода на живот. По старите стандарти вероятността да се разминат единствено с такива леки ограничения щеше да бъде по-ниска.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР