За първи път от началото на сезона във Формула 1

...
За първи път от началото на сезона във Формула 1
Коментари Харесай

Тото Волф защити решението на Мерцедес, което не остави шанс на Хамилтън в Нидерландия

За първи път от началото на сезона във Формула 1 Люис Хамилтън имаше действителен късмет да завоюва съревнование. Той обаче не съумя да победи в Гран При на Нидерландия, поради решението на неговия екип, да не го вика за трето прекъсване в бокса при излизането на колата за сигурност 15 обиколки преди финала.

Така седемкратният първенец резервира първото си място, само че със старите си гуми медиум нямаше късмет да удръжи зад себе си Макс Верстапен, който бе със свежи меки сликове, тъкмо както бе и в Абу Даби в края на предходната година. В последна сметка с изключение на от международния първенец, Хамилтън загуби позиции и от Джордж Ръсел и Шарл Леклер и приключи на четвъртото място в Нидерландия.      

Още преди финала на надпреварата британецът изрази своето неодобрение от стратегическата неточност на своя екип. Ръководителят на „ Сребърните стрели “ Тото Волф обаче отбрани решението, като съобщи, че това е бил риск, който „ си е заслужавал “.

„ Ние сме кошчета на водача. Емоциите са огромни. Да си толкоз близо, да се бориш за успеха и най-после да те смачкат. Ясно е, че всички страсти избиват. Като водач ти си в кокпита, самичък си и не виждаш цялата картинка. Ще дискутираме какво тъкмо се случи “, съобщи Волф пред Sky Sports F1.

„ Поехме ли риск, с цел да спечелим? Да, поехме. Той беше с гуми, които бяха на единствено пет обиколки, гуми медиум. Да задържим позицията беше вярното решение. Накрая обаче това не сработи за него, само че персонално аз бих подхванал риска, в опит да печеля, в сравнение с да се задоволя с второто или третото място “, добави австриецът.
 Ръсел: Надявахме се на по-добър резултат Ръсел: Надявахме се на по-добър резултат
„ Можехме да създадем няколко неща. Да спрем с Люис, да загубим позиция от Макс, само че и да оставим Джордж – прецакани сме. Можехме да вкараме и двамата – отново щяхме да сме прецакани. Определено рискът си заслужаваше. Можехме да извикаме и двамата, като това щеше да ни подсигурява второ и трето място, само че нямаше да имаме късмет за успеха с Люис “, приключи Волф.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР