За първи път от много години насам отбелязването на годишнината

...
За първи път от много години насам отбелязването на годишнината
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще уважи голям патриотичен събор, взима и Деси Радева със себе си

За първи път от доста години насам отбелязването на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание ще бъде почетен от президентската институция, оповестява " Флагман ". Съборът на Петрова равнища е проведен от Община Малко Търново, само че е под патронажа на президента. Въпреки това президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев нито веднъж не участва на честванията на паметната дата.

Но актуалният държавен глава Румен Радев е дал индикации, че ще почете огромния родолюбив събор. Той евентуално ще бъде съпроводен от брачната половинка си – първата дама на България –Десислава. Не е загадка на никого, че бургазлийката е неразделно до президента и го съпровожда на всяко обществено събитие.

Тази година се навършват 114 години от Илинденско-Преображенското въстание. За честванията на паметната дата са поканени министър-председателят Бойко Борисов, ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, неговите заместници, както и всички парламентарно показани политически партии, заяви за Флагман.бг кметът на странджанската община Илиян Янчев.

Сред предстоящите посетители е военният министър Красимир Каракачанов, който всяка година участва на отбелязването на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Съборът всяка година се радва на извънреден интерес. Стотици от всички краища на България идват в малкотърновската община, с цел да отбележат паметната дата. Очакванията на Общината са тази година да участват над 3000 души.

Няколко дни след събора – на 25-ти август, пък стартират Летните културни празници на Малко Търново. Това са дните, които локалните чакат с неспокойствие, защото всички малкотърновци, които са в разнообразни точки на света и България, се прибират в родния град.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР