За първи път от 2014 година насам отборът на Мерцедес

...
За първи път от 2014 година насам отборът на Мерцедес
Коментари Харесай

Тото Волф е песимист за шансовете на Мерцедес през 2023 година

За първи път от 2014 година насам тимът на Мерцедес няма да завоюва международната купа при конструкторите във Формула 1. Вместо това оценката съвсем несъмнено ще бъде взето от отбора на Ред Бул, който ще може да си го подсигурява още в Гран При на Съединени американски щати този уикенд.

Именно „ Биковете “ бяха и последният друг от Мерцедес притежател на купата при тимовете, печелейки своята четвърта поредна корона през 2013 година. Според шефът на „ Сребърните стрели “ Тото Волф тимът от Милтън Кийнс ще има преимущество и през 2023 година, когато няма да има основни промени в техническите правила.

„ Ние загубихме доста време за развиване на колата, до момента в който търсехме отговор за подскачането. Така че Ред Бул се намира в доста удобна позиция, освен за тази, само че и за идната година. Но би трябвало да отбележа, че в случай че ние продължава да се учим и развиваме със сегашните ни темпове ще ги настигнем бързо.

„ Точно такава задача да се учим имаме сега. Симулациите ни не постоянно дават верните резултати за това по какъв начин ще се държи колата на пистата, само че това прави развиването забавно “, изясни Волф.

Австриецът също по този начин разяснява и края на осемгодишния интервал на доминация на Мерцедес, в който „ Сребърните стрели “ завоюваха седем пилотси и осем отборни трофеи. Единствен Макс Верстапен през 2021 година съумя да наруши хегемонията на основания в Бракли екип.

„ През последните няколко години говорихме за това, че всички серии на доманиция имат и своя край. Няма нито един тим, в нито един спорт, който да е печелил всички трофеи в историята. И нашето време пристигна.

„ Това се случи тъй като не се справихме добре с физиката. Няма нищо мистично за това, ние имаме страхотни хора, инфраструктура и финансови запаси, само че се случи. Объркахме разбирането си за това по какъв начин ще работят новите коли, само че сме уверени, че ще се оправим с това.

„ Относно загубата няма по какъв начин да не признаем, че хората в Милтън Кийнс и Маранело се оправиха по-добре от нас. Според мен Ферари имаха най-бързата кола до лятната пауза, само че не съумяха да се възползват оптимално от това. Ние сме третата мощ, не е загадка, което отново е добре, тъй като можехме да сме доста по-назад.

„ Сега обаче би трябвало да си решим проблемите. Ние сме жадни за борбите за победи и трофеи. Не си мислим, че ни е писано да се борим за всяка купа, тъй като това ще е неуместно “, сподели Волф.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР