За първи път на фермерския пазар на Lidl клиентите ще

...
За първи път на фермерския пазар на Lidl клиентите ще
Коментари Харесай

Сувенири от майки в неравностойно положение се включват във фермерския пазар на Lidl

За първи път на фермерския пазар на Lidl клиентите ще могат да открият и изящни сувенири от филц и текстил, направени от майки в неравностойно състояние. Събитието ще се организира от 9-ти до 11-ти юли сред 10.00 и 19.00 часа, на паркинга на магазин Lidl на ул. „ Ладога “ 3 (пазарът на Борово).

Декоративните предмети са дело на дами, подпомагани от фондация „ Рождество Христово “. Организацията поддържа и подкрепя материално, морално и обществено дами, които сами отглеждат децата си или се намират в затруднено обществено състояние. Клиентите ще могат да открият и произведения от висококачествено дърво, ръчна направа, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата обществена работилница. Предлагането на артикули, обвързани със обществени дела, е част от дълготрайното партньорство на Лидл България с Български дарителски конгрес, което цели разпространение на идеите на цивилен организации и поддръжка за активността им.

Освен многообразие от сувенири, посетителите на пазара ще могат да избират сред слънчеви домати и свежи краставици от района на Петрич и Сандански, чери домати и микро салатни растения на плантация Microgreens Bulgaria от Нови Искър. Захарни пъпеши, праскови и сливи от с. Брестовица също ще зарадват посетителите на пазара.

За ценителите на натуралния мед и пчелните артикули, родни производители от гр. Искър и с. Габърница ще предложат сладки изкушения, като няма да липсват и билковите тинктури на „ Билка чудодейка “.

Клиентите ще могат да открият и добре познатите артикули на плантация „ Шопар, бик и щука “ от линията „ Вино и мезе “ и на плантация „ Катарино “ от Разлог, както и месни произведения на „ Новамес “ от Банкя. Винарна „ Магура “ от с. Рабиша, още веднъж ще предложи своята винена селекция, подобаваща за разнообразните деликатесните мезета, предлагани на фермерския пазар.

Както и до момента, фермерският пазар ще се организира при съблюдаване на всички нужни ограничения против COVID-19. Партньори на Lidl по плана са „ Гастроном Смесен Магазин “ и Премиум Маркет 380 в партньорство с български аграрни производители, произвеждащи чиста храна и подкрепящи акцията “Избирам 380 - Купувам български артикули с потвърден генезис ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР