За първи път Медицински колеж Йорданка Филаретова към МУ-София отбеляза

...
За първи път Медицински колеж Йорданка Филаретова към МУ-София отбеляза
Коментари Харесай

В Медицински колеж ``Й. Филаретова`` отбелязаха Деня на здравния инспектор |

За първи път Медицински лицей „ Йорданка Филаретова ” към МУ-София означи тържествено Деня на здравния контрольор – 15 март. Заради епидемиологичната конюнктура честването бе проведено онлайн.

Специални посетители бяха ректорът на Медицински университет-София акад. Лъчезар Трайков, зам.-ректорът по образователната активност проф. Каролина Любомирова, която е и началник на катедра „ Трудова медицина ” – ФОЗ и Татяна Петрова, шеф на дирекция „ Профилактика на заболяванията и промоция на здравето ” в СРЗИ, а самобитен хазаин бе шефът на колежа проф. Захарина Савова.

„ В днешните предизвикателни времена, тази компетентност получи полагащата и се реабилитация. Още един път се разкри в действителност какъв брой значима е нейната функционалност за запазване на публичното здраве ”, съобщи в приветственото си слово ректорът акад. Трайков. Той благодари на наставниците на студентите, които им обезпечават поддръжка и опция за практическа активност в границите на образованието им, защото това е от извънредно значение за положителната професионална ориентировка и реализация на младежите.

Отлична оценка получи и управлението на Медицински лицей „ Йорданка Филаретова “, че през годините поставя всички старания, с цел да отговори на провокации като пандемията, да следва трендовете в опазването на здравето и да актуализира навреме образованието по специалността „ Инспектор по публично здраве “.

В честването се включиха преподаватели от специалността, наставници и студенти по специалността „ Здравен контрольор ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР