За първи път майката на Евгени Недялков, който взриви два

...
За първи път майката на Евгени Недялков, който взриви два
Коментари Харесай

Майката на молдовеца Евгени, взривил 2 банкомата, го видя с белезници и...

За първи път майката на Евгени Недялков, който взриви два банкомата – в София и в Пловдив, се появи в съда. 42–годишната жена дойде от Турция, с цел да поддържа сина си и да даде показания пред магистратите. До момента Анна Недялкова не бе на нито едно дело от сагата.

Днес тя бе призована като очевидец, който да даде изясненост какво момче е Недялков.

Припомняме, че молдовецът апелира наложената му на първа инстанция присъда от 6 години и 8 месеца затвор. Младият мъж се снабди с обвиняване за взривяването на двете устройства за обир на обща сума от 292 880 лв., като действието е осъществено с предумисъл и в съучастничество с друго лице от Украйна.

Започва кошмарът на молдовеца, обрал банкомат в Пловдив

Двамата са направили обира на банкомата в София, два дни преди удара в Пловдив. Използвали са същите начини, както и кола, чиито номера са били крадени и сменяни. 22-годишният юноша от Молдова бе арестуван малко след двата обира, осъществени сред 5 и 7 юли 2018. Оттогава той е в ареста, а украинският му сътрудник Илия Карпов е открит, само че не е арестуван.

Пред магистратите от Апелативен съд, Анна изрече страдание за стореното от сина й. Сълзи бликнаха от очите й, когато видя Евгени окован с белезници, написа Трафик нюз.

„ Аз съм отговорна за това, което той направи. Оставих го самичък и отидох да работя в Турция. Ако бях до него, нямаше да се стигне до тук. Той е най-ценното нещо в живота ми. Той се разкайва за стореното”, през сълзи съобщи Недялкова.

Анна е майка на наследник и щерка. Още е била женена за бащата на Евгени, когато отпътува в Турция, с цел да работи. Често се е прибирала, само че след две години, брачният партньор й си намира друга жена, развеждат се и основава ново семейство.

Молдовците, блъснали банкомат в Пловдив, се оказаха братя, влезнали у нас като туристи

„ Евгени беше на 7, когато татко му ме напусна. Аз още веднъж отпътувах за Турция, с цел да изваждам пари. За децата се грижиха моите родители. Парите не стигаха, само че въпреки всичко им пращах. Евгени беше будно дете, първенец и състезател. Завърши спортно учебно заведение – компетентност битка. После в гимназията учеше за електротехник.

След 11 клас пристигна при мен, с цел да събере пари за университет. Работеше във фабрика за мебели. Записа право. После се случи кражбата. Аз бях в Молдова, където се свързаха с мен. Негов другар ми позвъни и сподели, че Евгени е в пандиза. Виня и приятелите му, които са го тласнали към това. Не познавам другия мъж, името му научих от адвоката”, съобщи Анна.

По време на съвещанието прокуратурата прикани съда за удостоверение на първоинстанционната присъда. Според държавното обвиняване, жалбата е неоснователна, а наказването заслужено.

„ Присъдата от 6 години и 8 месеца затвор е обективна и дава отговор на публичната заплаха, както на дееца, по този начин и действието.Двамата са работили новаторско, с цел да се снабдят с пари, взривявайки банкомата”, съобщи прокурора.

Защитничката на Евгени – юрист Светлана Паскалева пък изиска понижаване на наказването по отношение на клиента й, като акцентира, че са налице основанията за преквалифициране на действието.

Извънредно! Щракнаха белезници на бандитите, отмъкнали 200 бона от взривения банкомат в Пловдив

„ Той не е осъждан, не са породени вреди в изключително огромни размери, Евгени не е човек с висока социална заплаха. Затова ще апелирам за измяна на обвинението”, сподели пред магистратите юрист Светлата Паскалева.

„ Съжалявам за стореното. Не обмислих какво върша. Надявам се да деянията човещина и да намалите наказването ми. Искам да се прибера в родината си, да основа семейство, да работя и да продължа с образованието си”, обърна се към апелативните магистрати Евгени.

Решението на съда ще бъде оповестено в границите на законоустановения период.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР