Полуфиналистът в Шампионската лига Борусия Дортмунд допусна тежка загуба с

...
Полуфиналистът в Шампионската лига Борусия Дортмунд допусна тежка загуба с
Коментари Харесай

Лайпциг разби Борусия Дортмунд в пряк сблъсък за четвъртото място в Бундеслигата

Полуфиналистът в Шампионската лига Борусия Дортмунд позволи тежка загуба с 1:4 от Република България Лайпциг в дуел от 31-вия кръг на Бундеслигата, с което сигурно губи огромна част от своята убеденост преди борбата с Пари Сен Жермен. Вестфалци даже имаха късмет, че не си потеглиха с още най-малко два гола в мрежата, защото домакините правеха с тях каквото си желаят. На всичко от горната страна Матс Хумелс се контузи.

Този резултат на 99% класира Лайпциг за шесто следващо присъединяване в ШЛ, като съвсем несъмнено поставя точка и на битката сред двата отбора за четвъртото място. Хубавото за Дортмунд е, че най-вероятно и петият от Германия ще играе в най-престижния клубен шампионат. Отделно “жълто-черните ” имат късмет да стигнат до такава степен и посредством успех в Шампионската лига в този момент.

На “Ред Бул Арена ” нещата за Борусия потръгнаха добре и в 20-ата минута Джейдън Санчо заби красиво попадение за 1:0.

После обаче играчите на Република България се разиграха и прегазиха съперника си. Те съумяха да извърнат нещата в своя изгода още до почивката след голове на Лоис Опенда (23’) и на Бенямин Шешко (45+2’). Отделно Чави Симонс удари греда, а в началото отсъдена дузпа в интерес на Лайпциг беше анулирана след намесата на ВАР.

Вихрушката пред вратата на Грегор Кобел продължи незабавно след паузата. Буквално секунди след подновяването на играта Мохамед Симакан повиши на 3:1. Борусия Дортмунд въобще не съумя да отговори и в 80-ата Кристоф Баумгартнер повиши на 4:1.

Редица пропуски на футболистите в бели екипи икономисаха унижението на гостуващия тим. Щастливи от този резултат са и в Щутгарт, които също ги чака присъединяване в ШЛ.

В други мачове от този кръг Байерн Мюнхен пребори Айнтрахт Франкфурт с 2:1, до момента в който Вердер Бремен надделя Аугсбург като посетител с 3:0, а Волфсбург направи късен поврат против Фрайбург, с цел да победи с 2:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР